Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek gáz ha a 8 hónapos...

Szerintetek gáz ha a 8 hónapos kisfiunknak csak valami nagyon apró dolgot veszünk, ha veszünk egyáltalán vlmt karácsonyra? Sok nemvárt kiadásunk volt, sajnos.

Figyelt kérdés
A lányom 3 éves, neki már vettem, meg persze kap a rokonoktól is. Van egy keresztfiunk, Fisher Price 10ezres ajándékot vettünk és olyat akartam a mi kicsinknek is, de nincs rá már pénz:(
2012. dec. 4. 13:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha valami apróságot kap, az nem gáz. Akkor sem lenne az, ha nagyobb lenne.

De az azért durva lenne hogy mindenki kap valamit csak ő nem. Egy kis könyv vagy fürdős játék nem drága.

2012. dec. 4. 14:07
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Az nem jó megoldás, hogy a Te gyereked kapja az FP játékot, ha már úgyis olyat akartál neki is és a keresztfiatoknak vesztek valami olcsóbbat?

A kisfiadat nem fogja amúgy zavarni, de Téged annál inkább.

2012. dec. 4. 14:21
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Osztom az utolso hozzaszolot. Nem az a gaz, h nem kap v keves penzert vesztek neki vmit, hanem reszedrol kicsit fura, h nem a te babad a fontosabb! mkinek vettetek (nagy ertekben a keresztfiadnak is) de a sajatodat hatterbe szoritod :(
2012. dec. 4. 14:27
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Én személy szerint,anyukaként azt nem tudnám megállni hogy semmit ne vegyek a saját gyerekemnek.Tisztába vagyok vele hogy ő még nem érti,értékeli,mégis mindkét gyerekünknek vettünk babakori karácsonyukra is valamit.A gesztus,az érzés a lényeg!Egy rágóka,egy márkásabb baba-keksz,bármi apróság jó,de a semmivel nem értek egyet,még ha így alakult is a dolog!
2012. dec. 4. 14:27
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon aranyos vagy kedves kérdező, de miért lenne gáz? Mondjuk, tényleg nem vettem volna a keresztgyereknek ilyen drágát! Nekem is van keresztgyerekem,de felhívtam a nővéremet, és megkérdeztem, hogy mire lenne szükségük. Nyilván olyat mondott, aminek "értékét" ők is valamilyen formában vissza fogják adni!De ha nem volt pénzünk, én olyan nemes egyszerűséggel megmondtam, hogy az csak na! Hogy most csak kicsire futja! :-P És senki nem bántott érte! Ezt a megoldást sokkal jobban szeretem, minthogy a sógornőm, "ááá dehogy veszek ajándékot, te se vesgyél az enyémnek", és a végén előáll, egy több! mint 10ezer forintos ajándékkal, hogy még szarul is érezzem magam!
2012. dec. 4. 14:34
 16/19 anonim ***** válasza:
14%
A csillogó karácsonyfának is nagyon örülni fog!
2012. dec. 4. 14:41
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem az ár a lényeg! De!!! Ne ám már, hogy a másik gyerekének megvetted a drága ajándékot, a sajátodéra meg már nem jut pénz! Nekem mindig is a saját gyerekem lenne az első.Ha pont olyat szerettél volna adni a te gyerekednek, akkor miért nem adod neki azt, a keresztgyerekednek meg veszel valami kisebb dolgot? Elbírsz a lelkiismereteddel? Persze, ő még nem érti, nem tudja, de neked nem esik rosszul, hogy ezt megjátszanád a gyerekeddel?
2012. dec. 4. 15:01
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem is az lenne a megoldás, hogy a kisfiad kapja a már megvett ajándékot, a keresztgyerek meg valami apróságot. Biztos megértenék a szülei, hogy ilyen helyzetben vagytok.

Nálunk a kisfiam 4 éves lesz, a pici 8 hónapos, és szerintem a nagy csodálkozna ha a pici nem kapna semmit. Biztos megkérdezné, hogy neki semmit nem hozott a Jézuska? Csütörtökön jön a télapó, a pici kap egy Hippes bébiételt a télapótól szintén főleg a nagyfiam miatt, hogy szokja nem csak ő kap, hanem a pici is, illetve szerintem ez a normális.:-)

2012. dec. 4. 20:37
 19/19 anonim ***** válasza:
65%
A nagyobb gyerekednek nem jó példa, ha a kicsi semmit sem kap, ő viszont igen. Sok jó ötletet írtak már előttem a megoldásra, nem is szaporítanám a szót. Ha úgy látod jónak, vegyél abszolút apróságot, a nagylány úgysem tudja, mennyi az értéke, de azt látja, hogy a kistesó is ugyanúgy kap ajándékot, mint ő. Nem az ára a lényeg!!! Csak a gesztus. Hidd el, hogy sírva fakadnál az ajándékozás végén, ha a picurkád ártatlanul csillogó szemébe néznél, aki nem kapott semmit...én legalábbis tuti így éreznék. Egyébként az első karácsonykor 11 hónapos volt a fiam, és kapott néhány plüsst a nagytesótól ajándékba. Nagytesó nagylelkűen lemondott róluk (persze nem a kedvencéről!), és kimostam, a pici meg örült neki. :)
2012. dec. 4. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!