Mit tudnék tenni a kisbabámmal, ha nagyon elutasít másokat?
Kislányom 4 hónapos. Nagyon nyugis baba, szinte soha nem sír. Egész nap vele foglalkozok, és a férjem is rengeteget van vele, mert itthon dolgozik. Nagyon jól elvagyunk így. Csak mostmár kezd kellemetlen lenni, hogy még a nagyszülők sem igazán tudják kézbe venni. Állandóan azt kell hallgatnom, hogy nem normális, hogy a gyerek nem szeret ölben lenni. Mert Ők (pl. anyós, sógornő) azt látják, hogy nálam is sír, de csak azért mert idegenek is ott vannak.
Ha orvoshoz megyünk akkor is sír az előtérben, jobban mint az oltástól. Minden más baba nyugisan ül.
Maximálisan meg vagyok vele elégedve. Csak nagyon aggódok érte, valószínűleg azért is, mert 6 évet vártunk rá és az egész terhesség alatt szerintem csak mi ketten hittük el, hogy velünk marad.
Én csak jót akarok neki. Nekem megfelel így is, de látod, hogy itt is volt olyan válaszoló, aki azt írta, hogy nem lesz ennek jó vége. Nem akarok erőltetni és sietteni semmit, de vannak helyek ahova el kell mennünk, még ha nem is tetszik neki (pl. gyerekorvos) és nagyon sajnálom Őt olyankor, hogy sír.
Sztem a helyes kerdes: nem a kisbabaval, hanem... hanem magaddal... Az egy dolog, hogy ide sokan sokfelet irnak, de ha utananezel "szakkönyvekben", elegge az jön le, hogy minden oke ebben a korban. Es minden gyerek mas, van, aki mosolygosabb, baratkozosabb, könnyebben alkalmazkodik es aki kevesbe. Nyilvan a környezeti hatasok is befolyasoljak ezt, talan veleszületett adottsagok is, de tenyleg sokfelek vagyunk.
Tehat sztem itt az a kerdes, mit tudnek tenni, hogy könnyebben viseljem ezt a termeszetes szituaciot? Valahogy nem törödni masok elvarasaival, elfogadni, hogy ö egy egyedi, különleges leny, egy ajandek az elettöl, atelni a mindennapi örömöket vele, es elfogadni ugy, ahogy van. Masoknak lehetnek elvarasai, nekem megfelel ugy, ahogy van - ezt erezze, mert ez biztonsagerzetet adhat neki. Lehet, hogy nem fog vigyorogni rajuk vagy azt mutatni, hogy jol erezne magat az öleben a masik kedveert, de igy is feleljen meg, ha neki igy jo.
Az erzeseket amugy nem lehet "megparancsolni". Erezd magad boldognak/vidamnak...stb, vagy talan a legjobb pelda: ha szerelmes vagy, ne legyel szerelmes - hogyan?? Tehat ez kisbabaknak is igy van.
16.51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!