Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik ide járnak mindent a...

Akik ide járnak mindent a nagykönyv szerint csinálnak?

Figyelt kérdés
Sokat járok ide, sokmindent innen tudok, tőletek, de észrevettem, hogy akik ide járnak és más babás fórumokra azok általában mindent nagykönyv szerint csinálnak. Pl.:hozzátáplálás 6 hótól, 1 év után tej és liszt, sosem ültetik, járatják a gyereket, pontos napirendjük van, bébihordóban alig vana picijük satöbbi. Azok az anyukák, akiket meg ismerek és még a net közelében sem ültek, sőt könyvet sem olvastak róla meg már 4 hósan parizert adnak, meg krémtúrót, a gyereket meg húzzák, vonják és mégis egészségesek. Most mi lihegjük túl a dolgokat, vagy mi csináljuk jól. VAgy ide csak azok járnak akik mindenben tökéletesek akarnak lenni (mint bevallom én is). Kicsit elbizonytalanodtam. Ti milyen anyukák vagytok?
2009. aug. 18. 22:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
81%
Szia! Én sem vagyok nagykönyv szerinti anyuka:)De azért néhány dolgot betartok.a hozzátáplálást 3és fél hósan kezdtem, a csak szopizós lányomnál,mert akkor nem volt elég a tej, most 6 és fél hónapos, délelőtt főzelék este tejpép, de a többi kaja cici,de kóstolta már a paprikáskrumpit és a kenyeret is
2009. aug. 19. 07:36
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó előttivel 101%-an egyetértek.

Én sem a "nagy" könyvből nevelem a gyerekem.Anyukám szinte semmire sem emlékszik,úgyhogy ő ebben a kategóriában nem indul... :-)

Engem akkor kezdtek nem érdekelni a sablon dolgok,amikor áttettük a fürdést este n10-re.

Mi is úgy indultunk,mint bárki:Fürdessünk 7-kor,utána szopi,ejtőzés,alvás.Hát,ez nálunk nem jött be,mert nyűglődött és mert h1-kor hajnalban sírt,hogy éhes,amivel nem is lett volna probléma,de mi későn fekszünk(11-f12) és utána f4-kor már megint szopizott(inkább csak cumizott).Úgy néztem ki mint a mosott kaki...

Aztán voltunk valahol,későn értünk haza és kitolódott a fürdés n10-re és nem kelt csak 3 körül.Meglett a megoldás!

Na, innentől csak elolvasom az irományokat,leszűröm a lényeget,ha nem tudok dönteni hívom a védőnőt(nagyon normális és reális),de amúgy a józan eszemre hallgatok!

Én pl.sosem ringattam,nem kaptam fel az első nyikra(természetesen sokáig sírni nem hagytam,de pár percig volt,hogy igen),nem hordoztam magamon kendőben otthon(pedig hasfájos volt),rendszer van az életünkben és megpróbáluk születésétől kezdve következetesek lenni.A lányom(9 hónapos)kiegyensúlyozott boldog baba,semmi hátránya nem származik abból,hogy neveljük és nem mindent engedük ill. ráhagyunk.Én nem szeretném megélni,hogy 2-3 évesen a hipermarketben a földhözcsapja magát és hisztizik.Láttam már egy pár ilyet.

És ami még fontos,nevelés terén sztem,hogy a szülők egyetértsenek!

Manapság mindent túldramatizálnak,az anyukák nagy hányada meg mártírt játszik(akár akaratán kívül is).

Szerintem úgy kell csinálni a dolgokat,hogy a gyerekünknek és nekünk is jó legyen,nem kell teljesen feláldoznunk magunkat érte!Nem CSAK ANYA vagyok,hanem ember és nő is,sokan ezt felejtik el.

2009. aug. 19. 09:35
 13/14 A kérdező kommentje:
nagoyn meghatottak az őszinte válaszok, köszönöm mindenkinek aki írt. Nagy dillemában vagyok mostanság, hogy milyen elveket kövessek, de ahogy sokan írtátok és ahogy érzem is, az ösztöneimre fogok hallgatni, bízom benne hogy így helyes és egészséges. Mégegyszer köszönöm! Szép napot mindenkinek!
2009. aug. 19. 15:51
 14/14 anonim ***** válasza:

Kedves Édesanyák!

Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval,aki ma reggel 6 óra után írt.

Voltam már tévés chaten,netes fórumon,és iszonyodva tapasztalom,hogy az anyukák virtuálisan tépik egymás haját,hogy márpedig az a jó,ahogy ők csinálják.Én keservesen megbántam,hogy írogattam ilyen helyremmert nem érdemes.Úgyse jó amit csinálsz,más úgyis jobban tudja...

Egyvalamit azonban szeretnék elmondani,hozzászólni:-Mikor a kislányom odakúszott hozzám és még nem volt egy éves,akkor próbálkozott járni,látta h eszem a párizsis vajas kenyeret,csórikámnak guvadt a szeme,és sírva könyörgött érte,de NEM MERTEM ADNI!!!mert a rothadt fórumokon ítélkeztek ez miatt!És jajj mi lesz ha megeszi! A mai napig gyötör a lelkiismeret,mert tudom h kutya baja nem lett volna!A másik lányomnak már adtam...

Egyszer egy éjszakai rádióműsorban hallottam,h a gyereknek bizonyos mennyiségű koszt meg kell ennie,az immunitás erősödése végett.Gondoljatok bele,hogy bizonyos népek csöppségei miért oly ellenállóak,akik mezitláb a koszos földet-homokot eszik?Természetesen én sem hagyom magába toljon kutyaszaros homokot,de ugyanakkor nem suveckolom körbe a lakást killer hipóval!! Mert sajnos az az igazság,hogy a túlzott tisztaság többet árt a gyerek szervezetének,mint használ.

Ami meg a kutyát-macskát illeti,nekünk mindkettő volt.Hatalmas gyerekbarátok,a 10éves németjuhászunknak,aki még gyereket nem látott,kiforditották az orrát,cibálták a farkát,tűrte..cicából kicsit hoztunk mindig,és már a negyediket tartsuk(sajnos a szomszéd eb elkapja ha átmásznak) és apró koruk óta megszokták hogy a gyerekek nyúzzák-húzzák őket.

Tiszteletben tartom,ki hogy neveli a gyerekét,szíve-joga,saját belátása.De én is azt kérem,hogy tartsák tiszteletben,hogy én hogy látom helyesnek.

Azt nem viseltem,hogy nagyszülők beleszóljanak.Ha én nem kérem,ne szóljanak.Hiszem hogy van bizonyos anyai ösztön.kINEK ÍGY,KINEK ÚGY,DE BELESZÓLNI A LEGOTROMBÁBB DOLOG..

2009. aug. 19. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!