5 hónapos 7 kg-os babának elég a 600 ml tápszer?
Figyelt kérdés
5 hónapos kisfiam 3 héttel ezelőttig lefejt anyatejet evett, rengeteget. 3 hete nem tudom mi történt, de egyik napról a másikra elutasította, 30 ml-nél nem lehetett 1 nap többet "beletölteni". Ha félálomban etettem, erre felébredt. 3 nap múlva kórházba kerültünk, ahol tápszert kapott, azóta nagy-nagy unszolásokra (gyerekorvos mondta, hogy kínáljuk gyakran, majd belendül a bébi) megeszik max 600 ml tápszert naponta. És hozzá kb. 100 ml vizet. Szerintetek ez nem kevés? 8 fajta tápszert próbáltunk, egyik sem kell. Most a tápszert is csak úgy eszi meg, ha pl. tejpépet keverek hozzá vagy gyümilevet. Előre nem lehet tudni, mert amit az előbb megevett, azt a következőnél már nem kívánja. A hízása is megállt egy kicsit, de persze nagy babának számít 2800 g-os születési súlyához képest. És sosem jelzi, ha éhes. Mondjuk nyilván okos és tudja, hogy jön az anyja a cumisüveggel. Nem tudom, lehet, hogy inkább ritkábban kellene etetni. Bár 3 napig simán koplalt és azért sem evett az anyatejből.2012. dec. 1. 18:30
1/2 anonim válasza:
Mást adsz már neki?
5 hónaposan már esetleg elkezdheted a hozzátáplálást is szépen fokozatosan... :)
2/2 A kérdező kommentje:
Elkezdtük a hozzátáplálást, amikor elkezdtük, akkor volt, hogy legurult azonnal 120 ml főzelék, most örülök, ha 30 g gyümölcs + főzelék megvan/nap. Persze ez a 600 ml tápszeren felül. :)
2012. dec. 1. 19:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!