Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lisztérzékeny szülő esetén...

Lisztérzékeny szülő esetén indokolt a hipoallergén tápszer használata?

Figyelt kérdés
Lisztérézkeny vagyok, s elmúlt 6 hónapos a lányom, már nem tudok szoptatni, indokolt a hipoallergén tápszer adása?
2009. aug. 18. 11:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Gluténmenteset vegyél, de szerintem a hipoallergén felesleges.
2009. aug. 18. 11:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem,de mostanában úgyis HAt írnak fel kérés nélkül is.Nem értem,miért....
2009. aug. 18. 12:43
 3/4 anonim ***** válasza:

szia! én is lisztérzékeny vagyok, a fiam már kap gluténtartalmú ételeket. a Heim Pál kórház programjában veszünk részt, ami az immunrendszer tanítását célozza. 3 havonta ellenőriznek. (itt van erről bővebben: [link]

szerintem a babádnál is be kellene vezetni szép fokozatosan a glutént, mert ha örökölt hajlamot akkor is az lenne a jobb, ha pedig nem, akkor úgysem lesz beteg.

(az én fiam örökölt hajlamot, köldökzsinór vérből nézték meg amikor született).

Szerintem vedd fel a kapcsolatot a Heim Pál gárdájával, akár telefonon is tudnak jó tanácsokat adni Neked.

Jó egészséget! ha még érdekel vmi erről, írj nyugodtan privit.

2009. aug. 18. 12:44
 4/4 anonim ***** válasza:
ui: nekünk azt mondták 6 hónaposan, hogy már nem indokolt a HA tápszer. ha allergia nincs apánál, anyánál (pl. tej, pollen stb.) akkor mehet a sima tápszer. a lisztérzékenység ugyanis nem allergia, autoimmun betegség - emiatt nem kell HA.
2009. aug. 18. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!