2hete szültem első babánkat akit terveztünk és nagyon vártunk! Miota megszültem nagyon rossz kedvű vagyok pedig jó baba, egészséges és szép. Mi történik velem?
Draga, ez a baby blues. A nok 60%-at erinti. Van, aki nehezen kuzd meg vele, es ebbol lesz a depresszio.
A hormonok jateka, altalaban szules utan 60-80 napig tarthat.
Ne keseredj el, temreszetes dolgon mesz keresztul!
Nem tudsz anyat, anyost, bnot megkerni, h segitsen kicsit?
Ha csak egy jo du-i alvas erejeig is.
Minden jot!!
Szia!
Elolvasva amit írtál, akár én is írhattam volna. Ugyanezt éreztem én is 2 héttel ezelőtt. (nálunk 5 hetes lesz a baba) Aztán egyik pillanatról a másikra megváltozott, pedig én is nagyon magam alatt voltam, sokat sírtam is. Ugyanígy hiányzott a "régi" életünk, és egy hét kórházban töltött idő után a párom is. Mikor hazamentünk a babával, nem tudtam a párom mellé bújni, ahogy azelőtt és úgy érezetem megőrülök, annyi minden szakadt a nyakamba.
Csak megnyugtatni akarlak, hogy el fog múlni és hamarosan nagyon fogod élvezni minden babáddal eltöltött pillanatát a napnak. Lesznek (nekem is még biztosan) nehéz napok, de akkor is csodálatos lesz, bízz ebben. Sok boldogságot és fel a fejjel, mert az élet legcsodálatosabb élményében van most részed. És ha van a környezetedben segítség (nagymamák, barátnők) használd ki és ha néhány órára mondjuk elviszik a babát sétálni, próbálj sokat pihenni, attól is nyugodtabb leszel. A babádnak semmi baja nem lesz ettől, nem leszel emiatt "rossz" anya. Viszont tapasztalatból mondom, hohgy ha kicsit pihensz újjászületsz tőle és a kisbabáddal is sokkal türelmesebb tudsz lenni.
Ne legyél elkeseredve, minden nappal jobban fogod szeretni, ezt az új "életet"!!!!!
Nálam ez 2 hónapig tartott, de azóta minden ok, csak sok türelem kellett hozzám, mert szerintem kicsit hisztis voltam, és a segítség is jól jött, Én ugyan nagyon rosszul aludtam, de minden perc jól jött, amikor lazíthattam. Sétálgass, pihenj ha van kedved nézz tévét... Valakire ilyenkor 2 etetés közt bízd rá a kicsit. Foglalkozz magaddal sokat, javíts a közérzeteden. Utána örülni fogtok egymásnak a babáddal, és minden pillantását látni akarod majd. Ma már 1-2 óra után hiányzik, ha nem látom, pedig alig múlt 4 hónapos :)
Kitartást és jó babázást minél hamarabb!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!