Miért nem alszik éjjel?
Anyahiany miatt kel fel. Nem ehes, csak rad vagyik.
Mindig cicin altattad el? Mert ha igen, akkor megszokta, hogy ugy zuhan alomba, hogy ott a cici a szajaban. Ha ejjel megebred es nincs meg a cici, akkor keresi, keri, es ha megvan, akkor minden rendben, lehet tovabb aludni.
En az elsovel igy voltam. Meg 1 eves koraban is felkelt es uvoltott a ciciert, beraktam a szajaba, es 1 perc mulva aludt, mint a bunda.
Most a masodikat mar nem hagytam, hogy elaludjon a cicimen, illetve ha elaludt, akkor felebresztettem es ugy raktam az agyaba, hogy ebren volt, es magatol kellett elaludnia. Igy most nyugodt, ataludt ejszakaim vannak.
Mivel tied mar 6 honapos, igy nehez lesz, de probald meg fokozatosan leszoktatni a cicin alvasrol. Par este csak tedd magad melle, hogy ne a cicitol, hanem a tested melegetol aludjon el, aztan ha ez megy, akkor par este ne simuljon hozzad, csak a kezet fogd, tehat erzi, hogy ott vagy mellette, de nem szorosan, aztan a kisagyba rakod es ott fogod a kezet, ugy alszik el, aztan nem fogod, csak a szuszogasod hallja. Aztan elalszik magatol is kesobb. Ez eltarthat jo par hetig, mire ide eljuttok. Sok szerencset!
Életkori, idegrendszeri dolog, esetleg fogmocorgással, mozgásfejlődéssel "megspékelve":
"Vincze Anikó pszichológus:
Ismert, hogy a hat-kilenc hónapos kisbabák legtöbbje bizonyos mértékű szorongást él át, ha édesanyjától el kell szakadnia, hiszen még úgy gondolja, ha nem látja, nem is létezik, elveszítheti őt. A szorongásra adott reakció a pityergéstől a heves sírásig igen változatos lehet. Tehát esetünkben elképzelhető, hogy csak átmeneti, a fejlődéssel járó szükségszerű állapotról van szó, és amint néhány hónap múlva ráébred a kicsi, hogy anya akkor is létezik, ha éppen nincs mellette, az alvásprobléma megszűnik.(...)
" Sokak szerint az éhség az éjszakai ébredés leggyakoribb oka, és arra gondolnak, hogy az este adott magas kalóriatartalmú étel majd segít átaludni az éjszakát. Hat hónapos kor után kipróbálhatjuk, hogy az esti püré vagy gabonapép befolyásolja-e az éjszakák nyugalmát. Többnyire nem."
mindkét idézet innen: [link]
Igen, ez is igaz mind, de itt a kerdes, hogy eddig ataludta-e az ejszakat es most 6 honapos kortol ujra nem? Vagy eddig sem aludta at az ejszakat soha?
Mert ha nem, akkor cicihiany, ha ataludta es most ujra nem, akkor a szeparacios felelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!