Tápszeres kiegészítés kérdés?
Azt tudnod kell, hogy minden mennyiség, amit a baba nem a melledből "nyer ki", azt a jelzést küldi a kisagynak, hogy nincs szükség annyi tejre, vissza lehet venni a termelést. Tehát még kevesebb tejhez vezet.
A kicsid most valószínűleg növekedési ugrásban van, ezért tölt annyi időt a melleden. Így szaporítja magának a tejet:). Hiszen minél több inger éri a melledet, minél több ürül, annál inkább készteted a mirigyeket tejtermelésre.
Tars még ki kicsit, nagyon valószínű, hogy ha még pár napig szlpen sűrűn szopizik a Kicsid, akkor meg fog növekedni a mennyiség:).
E mellett ne felejtsd, hogy neki a szopás nem csak enni- és innivaló, hanem testközelség, megnyugvás, biztonságérzet is:).
Amit tehetsz, hogy Te könnyebben bírd:
-amikor alszik, aludj Te is!
-bújjatok össze meztelen testfelülettel, hiszen ekkor is termelődik oxitocin, aminek fontos szerepe van a tejtermelésban!
-próbáld ki a hordozást, ezzel megadhatod neki a testközelséget, lehet, hogy így kevesebben lenne mellen, hiszen konkrét szopi nélkül is élvezhetné a közelségedet
-ha bizonyos, hogy nem "csak"a komfortszopizás miatt van ilyen sokat mellen, akkor próbálj fejni, ezzel is növelheted a mennyiséget.
7 hónapig csinálta ezt a kislányom. Délután sehova nem tudtam mozdulni, mert egyfolytában szopizni akart. Persze a védőnő azt mondta, hogy majd jobb lesz, növekedési ugrás stb. Nem lett jobb. Amikor kiborultam, kb. 1 hónapba 1x, adtam neki tápszert, amit szívesen meg is evett. A védőnő minden egyes alkalommal rosszallóan jegyezte meg, hogy ez így nem lesz jó. Az orvos helyesnek tartotta. De a baba szemmel láthatólag jól lakott.
Most 7 hónapos és átfordult teljesen, éppen a szopisztrájkot tartja, úgyhogy eszi a tápszert lelkesen a gyümölcs és a főzelék mellett. A védőnő most is azt mondja, hogy vissza kell erőltetni a szopásra.
Már nem fogom. Kövezzetek meg, de megkönnyebbülés és szabadnak érzem magam.
És a baba is jól érzi magát, nem utolsó sorban.
Én a helyedben adnék neki estére tápszert, mert nálunk az éjszaka is óránként kelt az 5. hónaptól.
Most, hogy kapja a tápszert 1x kel éjszaka, eszik és alszik tovább. Este 8-tól reggel 6-7-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!