Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Panadol Baby Vs Neurofen...

Panadol Baby Vs Neurofen Baby? Ki melyiket és miért azt adja a gyermekének?

Figyelt kérdés

Érdekelne ki miért pont azt adja a babájának.

Nekünk mind a kettő van itthon,de a Panadolt még fel sem bontottam.Ha probléma volt/van,csak a Neurofent kapja (szerencsére nem sokszor volt eddig szükség rá).

10 hónapos gyermek anyukája

2012. nov. 26. 19:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Kislányom édesapja allergiás a paracetamolra, és félünk hogy örökölte, ezért nem kap semmit amiben ez van. Így mi nurofent használunk, egyébként bevált.
2012. nov. 27. 15:03
 12/15 anonim ***** válasza:
76%

10es vagyok,nem érdekel a lepontozás az emberi ostobaság zavar:

"A legelterjedtebb otthoni lázcsillapító a paracetamol vagy más néven acetaminophen. Recept nélkül kapható, sokféle készítmény áll rendelkezésre. Fontos emlékezni rá, hogy a lázcsillapítók közül a paracetamolt a legkönnyebb túladagolni (a hatékony és a mérgező dózis igen közel van egymáshoz), ezért sok helyen gyerekek lázcsillapítására nem is ajánlják. A paracetamolmérgezés életveszélyes májelégtelenséget okozhat. Mindig igaz, hogy a gyógyszereket a gyerekek elől gondosan el kell zárni, ez a paracetamolra különösen igaz! Az acetaminophen dózisa 10-15 mg/testsúlykg, 4-6 óránként ismételhető. "

De kérdés helyet adagoljátok csak , csak ne a gyereknek,egyed magad.

Gyógyszertári asszisztens vagyok ,azt hittem segítek az infóval...

2012. nov. 27. 15:41
 13/15 anonim ***** válasza:

Kedves gyógyszertári asszisztens!

Akkor nyilván hallottál már a quinke-oedema-ról is, amit gyermekkorban leginkább az ibuprofen tartalmú láz-és fájdalomcsillapítók indukálhatnak ...

Természetesen mint minden gyógyszerrel, a paracetamollal is vigyázni kell, de még mindig a leghatékonyabb és legszélesebb körben alkalmazható szer, és azt se felejtsük el, hogy terhesen és szoptatás alatt sincs károsító hatása, ami az ibuprofenről kicsit sem mondható el.

Orvos

2012. nov. 27. 21:36
 14/15 anonim ***** válasza:

Fura orvos lehetsz, azért elég köztudott hogy ez bármely lázcsillapítónál előfordulhat

Az ibuprofen befolyásolhatja az acetilszalicilsav

thrombocyta aggregáció gátló hatását ... analgetikumokra asztmás rohammal,

helyi bőr-vagy nyálkahártya duzzanattal (Quincke oedema).

Miről beszélünk.

Terhesség alatt az első számú fájdalom csillapító a panadol Bneuron .

Ugyan orvos nem vagyok de EÜs diplomám van ;)

2012. nov. 28. 23:44
 15/15 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, nem értem, mi a problémád.

Pontosan azokat a tényeket írod, amikkel érveltem az utóbbi hozzászólásomban.

2012. nov. 29. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!