Kis lányom 2012. 07. 06-án születet császáral 2820g-mal most lesz 5 honapos december 6-án és 5710g a védönö azt mondta hogy kis suju és lehet hogy korház lesz belöle szerintetek? Nektek hány kilos volt a babátok 5 honaposan?
Szia!Az én kislányom és 07.06-án született császárral,2750 grammal:))))
A babám csütörtökön 6,2 kg volt.A te babád tényleg nem nagy,de bőven jó.Fél éves korára kell megduplázni a születési súlyát.:)
Jó a babád súlya szerintem is.
Nekem 5hósan 6900gramm volt a fiam, ő 3000rammal született, de akkor állt le a súlygyarapodása, és 6hósan csak 7000gramm volt- onnantól már alig hízik. Most 10hós és 7900gramm. Én is keveslem- de állítólag jó ez így. :)
Az egészséges csecsemő súlya a születéstől fogva 6 hónapos koráig havonta kb 600 grammal gyarapszik.
Namármost, ti 4,5 hónaposak vagytok, ami azt jelenti, h 2700grammot kellett híznia. Ti 2900nál jártok.
Ezért mondhatja, h kicsi:
Na elmesélem neked az én lányom súly növekedését. Mi nem dupláztunk a súlyunkat é fél éves korára és nem is tripláztuk meg. A lányom egyáltalán nem a nagykönyv szerint hízott. Volt, hogy 500g-ot de volt olyan is, hogy csak pár dekát.
Szoptattam a lányomat és átaludta az éjszakákat. Szépen fejlődött teljesen egészséges volt.
Az akkori védőnönk(most már az 5diket tapossuk két év alatt és lesz még egy hatodik is mert terhes a mostani) azt mondta nekem, hogy az én lányom azért alussza át az éjszakákat mert hozzászokott, hogy ÉHEZIK!!!! a gyerekem. Akkor volt két éves a lányom. Ruhában kezeslábasban látta jól felöltöztetve mivel január volt. n kérdeztem tőle, na de nem akarja e látni, erre ő azt mondta nem kell, mert lát mindent a számokból.
Hozzá kell tenni, hopgy nem volt kövér baba de nem is volt vézna. Az a pont jó kategória volt szép formás.
Én megvettem a tápszert mert az első gondolatom azt mondta, hogy tegyem meg. Meg is kínáltam vele a lányomat de mivel mind az én képembe landolt 3 alkalommal mert kiköpte akkor elhatároztam, hogy nem kap még így kóstolónak sem a gyerek tápit. Hangsúlyozom nem tápszer ellenes vagyok de egyáltalán nem kérte. Minden alkalommal amikor megkérdezte, hogy adok e neki mondtam neki, hogy igen persze természetes. Csak akkor árultam el neki, hogy nem amikor tényleg szépen hízott. Ráadásul másodszorra is akart tápszert adatni neki akkor már csak a receptet vittem el de már kiváltani nem váltottam ki. Totál értelmetlen lett volna.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem kell mindig elhinni azt amit a védőnő mond. Esetünkbe amit ők mondanak teljesen hiteltelen, mert nem vonom kétségbe a szaktudását de mivel egyik gyerek sem egyforma nem biztos, hogy igazuk van. Már ott tartok, hogy totál értelmetlennek tartom ezt az egészet, mert egyik sem ismeri a lányom nem tud egy normális véleményt mondani.
Kérdező, ha egyéb okokat kizártatok az orvossal, hogy nem refluxos st akkor én nem adnék neki semmit sem. Hiszen amit ide leírtál teljesen rendben van a lányod. Ki kell állnod, hogy nincs igaza és megmondani a véleményedet, mert a te lányodat csak te ismered.
Ami a védőnőket illeti: nem általánosítani akarok, és semmiképpen sem szeretnék megbántani senkit sem, ezt előrebocsátom, DE a Magyarországon jelen lévő ún. Védőnői Szolgálatot úgy ahogy van mindenestől megszüntetném már holnaptól! Más országokban nem létezik ilyen, vannak gyermekorvosok, és passz. Azon felül, hogy a védőnők közül többen is túllépik a hatáskörüket, és sokszor a kéretlen "tanácsaikkal" többet ártanak, mint használnak, többeket alaposan megijesztenek. Szépen elveszik az édesanyától az első hónapok, első év örömeit, helyette marad az idegbaj, az összehasonlítgatás más babákkal, etc.
50 évvel ezelőtt, amikor felmenőink nem tudtak hová fordulni tanácsért, első babás anyukáknak biztosan jó volt ez a szolgáltatás (mert ez egy kötelező szolgáltatás, nem más, ha akarod, ha nem igénybe kell venned-tudjuk, persze le lehet róla mondani, na persze...).
De most, én sokkal többet megtudtam az orvosomtól, az internetről (csak gondoljuk át, hányféle hozzátáplálási táblázat van fent, na ugyanennyi félét hirdetnek a védőnők is, mind mást...), és mindenki mástól arról, ami érdekelt, mint a védőnőtől. Második gyerekem, van már egy tizenéves, őt is másfél évig szoptattam, stb. tehát nem kellene kiselőadást tartania a 22 éves védőnéninknek sem a hozzátáplálásról, sem a bilizésről (a tizenévesem már szobatiszta, mondanom sem kell, már akkor az volt, amikor a védőnénink még a pályaválasztáson gondolkodott feltehetően.. :) ), de mégis ezt teszi. Jön lelkesen, feltart, és kedvesen elcsvegek vele, helyeslek, és bólogatok, de tudnám, kinek jó ez... Számomra szükségtelen, időrabló dolog mindössze, pláne amikor a picúrka ebédidejében felejti itt magát 1-1 órácskára.
De a lényeg, hogy a kislányod szépen fejlődik, és nem kell aggódnod, csak élvezd a vele töltött napokat! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!