Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinálhatok még a popsijáv...

Mit csinálhatok még a popsijával, hogy helyre jöjjön?!

Figyelt kérdés

Kisfiam popsija hetek óta nagyon piros.Már próbáltam neki a Sudocrem-et,Bepantent,Neogranormont,Alsol-t,gyógyszertárit....több ötletem nincs.

Most kamillát tettem a fürdővizébe,hátha ez segít.

Gyerekorvos tud erre valamit írni,ami helyrehozza? Vagy ezeket fogja ő is javasolni?

Eddig még nem vittem el,mert nagyon antiszociális a gyerekorvosunk.

Viszont ez már tarthatatlan,mert látom,hogy fáj neki és egyre rosszabb.

Volt,hogy 2-3 napig mintha javult volna,aztán2x olyan csúnya lett.

Nem fogzik jelenleg,10 hónapos lesz.

2012. nov. 24. 20:59
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
ne haragudj de ha látod a fiadon hogy fáj is neki akkor mégis miért nem vitted már el az orvoshoz??kit érdekel hogy milyen a gyerek orvos?a lényeg hogy a babád jobban legyen!!vagy nem?!
2012. nov. 24. 21:14
 2/20 timike26 ***** válasza:
esetleg hagyhatnàd egy kicsit szabadon a popsijàt hogy levegozzon.lehet akàr valami fertozès is,èn elmondanàm hogy miket probàltunk ès esetleg adjon màs fajtàt.nem lehet hogy a pelenkàtok/popsitorlotol van?
2012. nov. 24. 21:15
 3/20 anonim ***** válasza:
Nálunk hasonló helyzet állt elő, amikor pelenkát váltottunk. És hiába álltunk vissza azonnal az előzőre, nem javult a helyzet. A Heim Pál kórházban írtak fel kórházit, nem sok eredménnyel. Végül a babé popsikenőcse gyógyította meg, de előtte mi is minden létezőt végigpróbáltunk. Nem olcsó, egy tubus 2-3000 Ft, ha jól emlékszem, de megérte.
2012. nov. 24. 21:21
 4/20 A kérdező kommentje:

Kedves Első!Részben igazad van (bár nem lettem előrébb a válaszodtól),de ha ismernéd a gyerek orvosunkat,nem hiszem hogy ennyire egyértelmű volna számodra,hogy miért nem vittem már el hozzá.Sajnos nincs lehetőség váltani,kis városban élünk és nincs sok opció.Amúgy péntek este lett nagyon csúnya neki,csak hétfőn tudom legközelebb vinni dokihoz.

Hétfőn mindenképpen elmegyünk,ez már nem kérdés.Csak érdekelt volna,hogy esetleg van-e valakinek valami jobb ötlete,illetve hogy van-e olyan kence,amit az orvos is fel tud írni és használ is valamit.

Nem váltottunk pelust egyébként,sem popsitörlőt.Mikor jött a foga,akkor kicsit kipirosodott és azóta nem tudom helyrehozni.Csak rosszabb lett.

Egyébként sem vagyok az a "rohanjunk egyből az orvoshoz anyuka",reméltem meg tudjuk oldani itthoni,jól bevált módszerekkel.De nem. Így nem maradt más megoldás: hétfőn orvos.

2012. nov. 24. 21:41
 5/20 anonim ***** válasza:
Nekünk a kamilla segített, illetve az orvos is írt fel neki kenőcsöt. De ne kérdezd milyet, mert mi külföldön élünk
2012. nov. 24. 21:43
 6/20 anonim ***** válasza:

Esetleg ez:

[link]

Kérdezhetsz is bátran, hátha tudnak megoldást.

Jobbulást a picúrnak!

2012. nov. 24. 21:47
 7/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk is volt hasonló helyzet, pedig minden nap vittem az orvoshoz, volt, hogy délelőtt magán orvoshoz, este a kórházba ügyeletre, mert véresre maródott a popsija a kicsimnek. Két dolog oldotta meg, az egyik a "piros ecsetelő", vényköteles, ezt kérdd az orvostól, felírja bekened vele, és hajszárítóval szárítsd rá, illetve a Canesten krém. Nálunk ez a kettő használt, se kamilla, se krémek, se aloe vera se semmi. Jobbulást!

2012. nov. 24. 21:59
 8/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát!Mindenképpen mondani fogom azt a piros ecsetelőt az orvosnak!!
2012. nov. 24. 22:05
 9/20 anonim ***** válasza:

Kamillázás jó ötlet,és hagy egy kicsit legalább 20-30percig szelőzni,és kend be canestennel,az nálam bevállt,és ha nincs baj tovább akkor is néha ajánlatos heti 2x bekenni canesten kenőccsel,főleg pelenka váltásnál.

4gyermekes anyuka.

2012. nov. 24. 22:06
 10/20 anonim ***** válasza:

Legyen minnél többet pelus nélkül

Infralámpa csodákat tehet, DE NAGYON ÓVATOSAN!

Pelus-popsitörlő márka csere!!!

Canesten-Bepanthen krém ÖSSZEKEVERVE!

Sudocrem az nagyon szárít, ilyenkor csak ront a helyzeten :(

Ha rám hallgatsz akkor nem a háziorvoshoz, hanem bőrgyógyászhoz vidd a picit!

Nagyon nagyon rossz lehet szegénynek :( Biztos viszket ezerrel és még csak meg sem vakarhatja :(

Egy gyerekápló 3 gyerekes anyuka

2012. nov. 24. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!