Fütyi tisztítás?
Még nem született meg a kisfiam, van még idő bőven (22. hetesek vagyunk) de érdekelne, a fütyivel kapcsolatban, hogy most akkor mi van a kis fitymájával fürdetés közben? Kell neki húzogatni (visszahúzni) vagy sem?
Ti mit hallottatok erről? Hogy csináljátok?
Ha nem húzogatod, 2-3 éves korban magától is lejön a bőr. Valakinél meg húzogatás ellenére sem. Náluk marad a leválasztás vagy a műtét.
Én nem tudtam volna húzogatni, mert annyira szűk volt neki, urológusnál is voltunk, aki 1 évesen kilátásba helyezte a műtétet, de annyit mondott 1 év alatt még sok minden javulhat. Most voltunk 2 évesen kontrollon egy sima leválasztással, és az is csak egy pici részen történt, megoldották. Lehet, ha vártak volna még fél évet, nem is kellett volna a leválasztás sem.
Én annyira húztam le neki mindig a bőrt, amennyire tudtam és úgy mostam meg.
Ha húzogatja otthon az anyuka, annak az lehet a veszélye, hogy nem megfelelő húzásnál bereped a bőr és az nagyon fájdalmas. Egyes orvosok ezért nem ajánlják, mások meg mégis. Szóval egyik ezt mondja, másik azt, ez tényleg így van.
Most viszont kifejezetten kellett húzogatni a leválasztás után, hogy ne tapadjon vissza a bőr, illetve most már így meg tudom az egészet mosni, hogy lehúzom az egész bőrt.
Az urológus azt mondta egyébként, hogy az eleve letapadás nem szülői hiba, de ha a leválasztás vagy műtét után visszanő, mert a szülő nem húzogatja, akkor az már szülői hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!