Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás babák anyukái mit...

Ekcémás babák anyukái mit tudtok ajánlani?! Használt valaki Linola fett fürdőolajat, hogyan kell alkalmazni?

Figyelt kérdés
3 hós kisfiam szinte születésétől fogva ekcémás, kb egy hós kora óta nem eszem tejterméket, tojást, mert az orvos arra gondolt, hogy attól van, de sajnos így sem múlik el neki teljesen. A ruháit külön gyűjtöm és külön mosom Dm-es allergiásoknak kifejlesztett folyékony mosószerrel és Gabi öblítővel.Gyógyszertári fürdetővel fürdettem és fürdés után azzal kentem be, fürdés előtt pedig mindig beolajozom, de próbáltam az orvos tanácsára a babe omega fürdetőt és testápolót, de nem lett tőle jobb a bőre és mostanában az erősen száraz részeket csípte neki így abba hagytam. Vettem homeopátiás halicar krémet, most azt próbálom azokra a területekre kenni ahol ekcémás, de rosszabb lett tőle így most azt is abbahagyom. A szteroidos krémhez csak legvégső esetben akarok nyúlni. Most vettem Linola fett fürdőolajat. Aki használt ilyet hogy alkalmazta? A fürdővízbe öntötte, vagy bekente vele a babát és lemosta? Ez után kente testápolóval?És milyen gyakorisággal? Kérlek írjatok, mert már kezdek kétségbe esni. Köszönöm!
2009. aug. 16. 10:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Utosó vagyok:minden nap abban fürdik úgy két hónapja, csak mostmár kevesebbet teszek a kiskádba, nyomok bele egy picit. Mivel ez nem steroid, semmi baja nem lesz tőle huzamosabb használat esetén sem. Puszi a kicsinek:)
2009. aug. 17. 09:25
 12/14 anonim ***** válasza:
Nekem pici koruktól ekcémásak a gyerekek. A két nagyobb már kinőtte, de a kicsi még nem. Kizárólag a gyógyszertári fürdető kenőcsöt használjuk. Nem jó illatú és ugye nem szép, de hasznos. Aztán reggel és este testápolózom,(szintén gyógyszertárban kapható és nem is túl drága) cremor aquosus kenőccsel. Ezt néha egyhe citrom illyttal adják. Amióta ezt a kombinációt használjuk nincsenek tüneteink. Naponta kétszer kell kenni a bőrt tünetmentes időszakban is. Mi is próbáltunk sokmindent (Babe, Linola stb) de semmi sem volt jó. Hogyha pedig nagyon gyulladt a bőre akkor érdemes, magán bőrgyógyászhoz menni. Az ekcáma, amennyiben komoly kinövős betegség és jár rá az emelt családi pótlék, közgyógy igazolvány és amég ki nem növi a gyes is. A szteroidos kenőcsöt csak a gyulladt részre kell kenni este fürdés után, az esti testápolózás előtt. Remélem tudtam segíteni.
2009. aug. 18. 14:07
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia! Szintén zenész... 3 hetes kora óta küzdünk az ekcémával. Nálunk tejérzékeny van a családban, így erre fogták. Mindent kipróbáltam, épp csak a macskakakát nem kentem már a gyerekre, egy dolog segített: az idő. Most 9 hós, már kap túrót is, sajtot, nem lett jobb vagy rosszabb. Viszont ritkábban jön elő és kisebb felületen. Ami segített az kb 800 Ft: Biomed-nek van egy új krémje: Perilla. Viszketéscsillapító is. Este, ha nagyon vakarta a lábát Fenistil cseppek és a fent említett Linola olaj. Bőrgyógyász tanácsára: heti 2szer kupaknyi, nem meleg vízben, minél langyosabb legyen és min. 10 perc.

A Halicarnak adj még pár nap időt, mivel homeopátiás először romlik az állapot, majd javul.

2009. aug. 18. 15:36
 14/14 acnaib válasza:
előfordulhat, hogy nem ekcémás. érdemes lenne megvizsgáltatni egy másik orvossal is. a családban nálunk is előfordult, hogy ekcémára gyanakodtak, mivel kiskorában elvileg abban szenvedett, de kenhette bármilyen zsíros krémmel, sehogy sem lett jobb... a bőrgyógyászaton utólag ki is derült, hogy pont fordított a helyzet.. túl zsíros volt a bőre, és azzal, hogy kenegettük több féle krémmel, ekcémás tüneteket mutatott( szárazság, viszketés), közben csak gyulladt volt a bőrfelület. Kapott egy gyógyszertári kevert krémet,zsíros bőrre, amitől 1 héten belül elmúlt.
2012. márc. 5. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!