Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik kísérlet volt az...

Melyik kísérlet volt az amiben azt vizsgálták, hogy azok a babák meghalnak akiket sosem vesznek karba a születésük után?

Figyelt kérdés
Tényleg volt ilyen a valóságban?

2012. nov. 20. 20:37
1 2
 11/11 anonim válasza:

Szerintem kevered az okot, az okozattal (legalábbis a hivatkozott filmrészlet alapján én így látom). Ott nem arról beszélnek, hogy a csecsemőket azért különítenek el, hogy az elkülönítés élettani hatásait vizsgálják, hanem a már elkülönített csecsemőknél (az inkubátorba helyezett koraszülöttek) figyelték meg, hogy az érintésnek pozitív hatása van. Ezért számomra az idézet mondat nem támasztja alá azt, hogy történtek-e ilyen kísérletek.

Az eredeti kérdéssel kapcsolatban pedig: hasonló kísérletről hallottam, de ott a kísérletek alanyai majmok voltak, nem pedig emberek. (A kísérletben majomkölykök választhattak két "pótmama" között. Az egyik pótmama egy szőrös bábú volt, a másik fémből készült, de táplálékhoz juttatta a majomkölyköt. A kölykök inkább a szőrös pótmamát választották, amihez hozzábújhattak, a fémből készült helyett, amelyiktől enni kaptak.) Ez persze nem zárja ki, hogy hasonló kísérleteket végezetek embereken is, de nem tartom valószínűnek.

2012. nov. 28. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!