Nem fejlodik rendesen? Hogy fog igy megtanulni kuszni, maszni?
Vannak olyan gyerekek, akik gyűlölnek hason feküdni, és bármit csinálsz, csak a sírás lesz belőle. Nem nevezném dacosnak (egyébként nagyon aranyos megfogalmazás:)), egyszerűen nem szereti.
Ha megnyugtat, akkor mutasd meg dokinak, de nem szabad egyből a rosszra gondolni.
A nagylányom ha megérezte, hogy hasra akarom fordítani, sikítva üvöltött. Ő nem forgott, nem kúszott, 11 hónaposan kezdett mászni. Most 4 éves, teljes mértékben egészséges fizikailag, szellemileg jóval érettebb a kortársainál. (nem én mondtam, hanem doki, védőnő, óvónők)
A 6 hónaposom meg teljesen odavan a hasonfekvésért:)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Ezt a kérdést én írtam ki.
A mi orvosunk megnyugtatott, de azért elkezdtem többször hasra tenni, naponta 3-szor, amíg bírta. Ami még bevált, hogy büfiztetéshez leültem a kanapéra kicsit hátradőlve és úgy vettem magamra a gyereket magammal szemben. (remélem érthető) Így hasonló pozícióban volt, csak nem vízszintesen. Érdekes módon simán emelte a fejét és nézelődött. Ez ment kb. 1 hétig, azóta gyönyűrűen megemeli, nemhogy 45 fokban, de 90-ben is. Napról napra tovább is bírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!