Normális az, hogy egy 7 hónapos baba ennyit aludjon?
Egy "átlagos" 7-10 hónapos baba éjszakai alvásigénye általában 10-12 óra, az éjszakai alvásával szerintem sincs gond. Nappal 2x alszanak ebben az időszakban 1-1,5 órát. A folyamatos ébrenlét 3-4 óra egyhuzamban.
7 hónaposnál a 3x-i alvás is belefér, vannak azért egyéni különbségek.
Szerintem az nem szerencsés, hogy az említett baba összesen kb. 1/2 órát van ébren 1-1 ciklusban. Nem akarok távdiagnózist adni, de valószínű nem véletlen van lemaradva a mozgásfejlődésben. Nem volt véletlen koraszülött?
Szerintem csak bántja, hogy a tiéd már ennyi mindent tud, azért hiperaktívozta le (nehogy elhidd, hogy az!). Tényleg ne adj tanácsot neki, csak konfliktus lenne belőle. Lehet, hogy van valami problémája a kicsivel, amiről nem akar beszélni.
Nem, nem normális. Úgy alszik, ahogy egy újszülött szokott. Pont ezért is van lemaradva a mozgásfejlődében. Ugyanis kb. 3-4 hónapos korban jellemző az, hogy a kicsik egyik oldalukról a másikra forduljanak. Én csodálkozom, hogy a dokijuk vagy a védőnéni még nem küldte őket kivizsgálásra. vagy küldte, csak Anyuka nem "dicsekedett" vele...
Bár az én 6 hetes babám aludna ennyit! :o) De ő még annyit sem alszik, mint 1 hét hónapos és egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni. De mindegy is!
A Te babád teljesen jól fejlődik! Kicsit sem hiperaktív, teljesen a korának megfelelő, amit írtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!