Szerintetek van értelme angol foglalkozásra vinni a picit 1 éves kortól? És hová?
A Helen Doront nézegettem, de nem tudok dönteni. Én szenvedtem a nyelvvel, és szeretném, ha a babámnak majd könnyebben menne a tanulása.
Azt sem tudom, hogy hogyan döntsem el, hogy pl. az Europarkban jobbak a tanárok, vagy Zuglóban. Vagy esetleg máshol, vagy más nyelvsuliban. Kőbányán lakunk, messzebb nem igen vinném.
Találtam még Mortimer gyerek angolt 8500 Ft/hóért.
Vagy ezt a pénzt inkább fektessem be a jövőjére? Vajon mivel jár jobban? Lehet, hogy ennyi pénz 18 éves korára már semmit nem fog érni...
Van olyan köztetek, aki angolul tanítja a kicsit, és látja, hogy van értelme?
Köszönöm, előre is a válaszokat!
Akkor én most leszek az ellentábor ellenének az ellene :)
Angol közép 16 évesen,német közép 18 évesen angol felső A 19 évesen. A titok? Rengeteg seggelés.
Sosem tanultam külfödön, babaangolra nem jártam, általános harmadiktól tanultam a nyelvet, de gimiben nyelvi spec-re jártam. Na ez utóbbi hozta meg az eredményt.
Persze, fontos a nyelvérzék, de az vagy születetten van vagy egyáltalán nincs. Babaangoltól nem tanulja később könnyebben a present perfect-et.
Viszont ha az egyik szülőnek más az anyanyelve, akkor az egészen más tészta, mert ő csak úgy szól hozzá éveken át. De egyetértek abban, hogy az angolul dalolászástól max csak annyit várj, hogy majd a suliban nem kedvetlenül áll a nyelvórához, hanem némileg pozitívan, mert lesz sikerélménye. Ha ennyi a célod, akkor vágj bele, de azt ne reméld, hogy a babaangol majd lerövidíti az utat a későbbi nyelvvizsgához. A korai ált. iskolai angolon is inkább a szókincsre helyezik a hangsúlyt, de mivel a gyerek agya szivacs, a szókincset hamar megtanulják. Mondok egy példát. Unokatesóm kislánya most másodikos, nem tanult előtte angolul, de olyan iskolába ment, ahol már elsőtől kezdve nyomják az angolt ezerrel. Ő elsőben meg sem tudott mukkanni angolul, a többeik közül sok volt ovis angolon, de egy év alatt pont ugyanott tart, mint az angol ovisok, csak a szavakat kellett bevágnia, amit a többiek tudtak. Tehát semmiről nem maradt le, viszont helyette ovi után rengeteget mozgott, táncolt, úszott stb, ami legalább ilyen fontos.
Szia !
Az én babám , 4 hónapos kora óta jár a Helen doronba , ma 3 éves . Ugye kis korába úgy kezdödőt , hogy nagyon sok zenét hallgatunk az órákon , amit otthon is csomószor benyomta neki . Majd szavak is tanulgatunk , és tényleg beszélt magyarul meg angolul is . Ha megtehetittek irasd be megéri
Ezt komolyan gondolod, hogy nincs gyerekkora annak aki ennyit foglalkozik a babájával, taníttatja és tanul vele? Nekem még csak 15 hónapos a lányom és mi is rengeteg zenécskét hallgatunk. Ezek játékos tevékenységek mind!!! Éppen ez bennük a jó. Egy olyan aktív tevékenység amit a gyerek szeret és közben hasznos, mert tanul is. Én is biztosan meg fogom adni a lehetőséget a gyerekemnek, hogy minél hasznosabban tudjuk tölteni az időnket.
Én két nyelvű családból származok (spanyol-magyar) és ugyan úgy tanultam meg mind a két nyelvet. Babaként rámutatott anyukám az asztalra "asztal", majd apukám "mesa" és külön-külön mind a ketten visszakérdezték és én ügyesen mindent mondtam és jól megdícsértek. ugyan ez a dalokkal, mondókákkal stb... Fel sem fogtam, hogy nyelvet tanulok. Pedig alapjáratban nem mindig beszélt velem apukám spanyolul, mert igyekezett minél jobban magyarul megtanulni és ezért otthon is sokszor magyarul beszélt. Nagy szerencsém, hogy kiskoromban megtanultam két nyelven, mert pocsék a nyelv érzékem. 20 éve tanulok angolul és 5 éve próbálok lenyelvvizsgázni és nem sikerül... Bezzeg a spanyolt egy 2 hetes otthoni kikupálás után csont nélkül megcsináltam.
12.vagyok .
Imádja a zenéket mivel az órákon csak játszanak (így tanulnak, mutogatnak stb ..) zenét halgatnak . Szerintem egyeltalán nem veszem el a gyerek korát csak szeretném ha tudna angolul , és játékosan tanul szóval élvezi is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!