Ti beadadtatok a nem kotelezo meningococcus vedooltast?
Családban volt agyhártyagyulladás, emiatt igen. Gyerekorvos is javasolta.
Az is mellette szólt, hogy addigra már túl voltunk ugye több oltáson és mindegyiket nagyon jól viselte a lányom.
Mivel egy halálos betegségről van szó, ezért beadattam. De ha nem is halálos, egy agyhártyagyulladásból ritkán gyógyulnak meg az emberek szövődmény nélkül.... Ha ez tényleg így van hogy a sok alfaj közül csak pár ellen véd, akkor is - mert halálos betegség.
Egyébként én a rota oltásról hallottam ezt hogy csak pár alfaj ellen véd... nem azzal kevered?
Egyébként más oltást nem adattam be a választhatóak közül, csak ezt.
Az első nem kapta meg baba korában, úgy gondoltam nem szükséges, pedig a gyerekorvosunk ezt az egyet ajánlotta az összes nem kötelező közül. Ő is azt mondta, hogy ezt már rég kötelezővé kellett volna tenni.
Aztán mikor a másodikkal terhes voltam, kitört egy kisebb fajta járvány a környéken, a néhány kilométerre levő kisvárosban volt is halálos áldozat és maradandó károsodás is. Hát kb a házból nem mertük kitenni a lábunkat a lányommal, akkor elhatároztam, hogy beadatom neki is és majd a kicsinek is. Így a nagy meg a kicsi egyszerre kapták meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!