Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig emlekszik vissza a...

Meddig emlekszik vissza a baba? Pl emlekszik h tnap szurit kapott es fajt neki? Vagy h pl reggel sirt egy picit mire kvettem a kisagyabol? Ilyesmikre gondolok.

Figyelt kérdés
2012. nov. 14. 17:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Arra tuti nem emlékszik, hogy reggel sírt és te picit hagytad sírni, de szerintem a szúrira se emlékszik.
2012. nov. 14. 18:51
 2/8 anonim ***** válasza:
attól függ hogy mennyi idős.nemrég azt olvastam 4 hónapos babákról,hogyha a játék kiesik a kezéből ,és eltűnik a szeme elől,akkor azt hiszi hogy az megszűnt létezni.ha újra odaadod neki akkor azt hiszi hogy az egy másik játék.Úgyhogy kizárt hogy emlékezne ezekre az eseményekre.(Sokszor én sem emlékszem arra mi volt tegnap...)
2012. nov. 14. 19:02
 3/8 anonim ***** válasza:
21%
Én emlékszem hogy a szüleim órákig sírni hagytak a kiságyban és ettől most lelki beteg vagyok és pszichológushoz járok!
2012. nov. 14. 19:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem konkrét eseményekre nem emlékeznek vissza a pár hónaposok. De arra igen, hogy rossz volt - és arra sem "tudatosan".

Ugyan itt az egyik válaszoló kifigurázta, de pl pont a rendszeresen, hosszan sírni hagyás hosszútávú stresszhatása olyan tény, amit lehet nem komolyan venni, de attól még valós.

Még egy gondolat. Most ahogy agyalok rajta, az vetődött fel bennem, hogy a kisbabák ugyanúgy ösztönlények mint pl a kutyák. És mivel a túlélés a cél, ezért ők nem lelkiznek a múlton (meg a jövőn), a jelenben élnek. Szóval ha baj volt az előbb (megszúrt valami és fáj), de most már jó (mert anya magához ölelt), akkor a múlttal nem foglalkoznak, mert "felesleges".

2012. nov. 14. 21:38
 5/8 anonim ***** válasza:
A fiamat a 12 hónapos oltásra már alig lehetett berángatni. Úgyhogy annyi idősen már egészen biztosan emlékezett. A kicsi sírás, ha emlékszik is rá, nem tragikus, persze a hosszan tartó "idomítás" más dolog.
2012. nov. 14. 22:12
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem babaként csak az ismétlődő dolgokra tudnak emlékezni.

Aranyos vagy nagyon, hogy ilyen foglalkoztat, de ne csinálj Magadnak felesleges lelkifurdalást! :)

2012. nov. 15. 05:44
 7/8 anonim ***** válasza:
48%
Senki sem tudja pontosan,mert nem látnak még a pszhiho dokik sem a fejükbe,de az biztos,hogy a babák nagyon értelmes kis teremtmények, 3 hetes korában hihetetlen számításokat képesek elvégezni.Emlékszik a dolgokra,de nem lesz neki semmi baja attól,hogy anya nem kapta fel egy nyekkenésre,ezek ilyen mostani belemagyarázások,mint pl hogy ne neveld a gyereket,meg ne legyenek szabályok,ne kapjon ritkán se a fenekére,kezére,mert a gyerek lelki beteg lesz és stb. Arról nem is beszélve hogy amint a szülés okozta "traumát",kipihente felfogja a dolgokat maga körül sőt nagyon jól tud manipulálni is.Sajnos sokan idióta síró csomagnak hiszik őket,még sok szülő is,pedig tényleg nagyon értelmesek,okosak.
2012. nov. 15. 06:46
 8/8 anonim ***** válasza:
4-es válaszolóval értek egyet. A kisfiam koraszülött volt, és sokáig azon idegeskedtem, hogy mi marad meg a kis lelkében a kezdeti borzalmakból, a 3 hónap kórházban töltött időből, stb. Most 22 hónapos, mindig mosolygós, vidám baba, ragaszkodó és kedves. Pedig az első hónapokban itthon 24 órából 23-at sírt, és nagyon bizalmatlan, (felnőttre azt mondanánk lelkibeteg) volt. Tehát a szeretet, az odafigyelés, és az, hogy tudatosul benne szép fokozatosan, hogy mindig számíthat rád, és alapvetően mindig ott vagy, amikor szüksége van rád akkor is, ha picit várni kell - ez mindent helyretesz a szívében! :)
2012. nov. 15. 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!