Mikor erdemes a bebihordot gyerekulesre cserelni?
Kisfiam 8 honapos lesz jovoheten, es a bebihordozoba meg belefer, de hosszusagra viszont nem.
9kg es 75 cm most. Ha a bebihordoba kotom be akkor a labacskai nem fernek el kenyelmesen, na de azt hallottam hogy legalabb 1 eves korig ajanlott menetirannyal hattal ultetni a babat. Mennyire fontos ezt betartani??? Ki hogy csinalta??Mikor erdemes valtani, es milyen gyerekulest ajanlott venni???
Szerintem elég fontos. Lányom 11 hós koráig volt benne ekkor volt 9 kiló, de ö is kilógott.
Szerintem még mindenképpen várjatok vele, mert ha elalszik a gyerek a kocsiban egy egyszerü fékezésnél elöre esik a feje. még annyira gyenge a nyaka hogy simán nyaksérülést kaphat. de lehet egy satu fék vagy karambol esetén is meghúzodik neki a nyaka, mert még nem annyira erös hogy egy erösebb fizikai megterhelésnél is tartsa.
Van olyan gyerekülés (asszem 0-18 kg), amit be lehet kötni menetiránynak háttal is, és be lehet állítani a dőlésszöget. Saját csatos természetesen.
Vegyetek egy ilyet, és ha elmúlt egy, megfordítjátok.
(Utána még egy ülésre lesz szükség, ami már ülésmagasítóig bontható lesz.)
0-18 kg-os ülés lesz Nektek jó. A legjobbak a teljesség igénye nélkül: Römer/Britax, Peg Perego, Concord. Amit semmiképp se: Nania ( a Fisher P. és a Ferrari is az)
Kb 1 éves korukra lesz olyan erős a nyakizma egy gyereknek, hogy egy hirtelen fékezésnél magától meg tudja tartani a fejét. Egyébként minél tovább utazik háttal, annál jobb.
A nagylányomnál 7 hónaposan cserélni kellett, mert túllógott a feje a hordozón. 13 hónapos korában fordítottuk meg az ülést, pedig a lába már nem nagyon fért el neki a támlától, de akkor is betartottuk az "egy évet".
Az, hogy kilóg a lába nem jelenti azt, hogy kinőtte, felhúzza és kész. AMíg csak lehet használjátok a hordozót.
90cm-es gyerekem még hordozóban van, most fogunk cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!