Hogyan lehet elvégezni a napi teendőket, hogy minden zökkenőmentesen menjen? Hogyen lehet ez bírni erővel?
Ahogy írták! Sehogy! Engem nem nagyon érdekel,hogy néha szalad a ház. Nyilván egy alap rendet igyekszem tartani, de nem takarítok minden nap.
Főzni sem főzök minden nap. Általában heti kétszer, a többi napon elmegyünk valahova enni, vagy a mamik hívnak meg. Elég aktív 11 hónaposom van, én sem tudom órákra úgy lekötni,hogy tudjak főzni-takarítani.
Ha apa hazajön, odaadom neki, akkor csinálom,amit tudok, de nem lihegem túl. A férjem sem zavarja,hogy nem patyolat tisztaságú a ház. Ahogy szokta mondani "nem takarítónőt vettem el"!:)
Reggel 6- kor kelek, oda rakom az ebédet, ma pl. Babagulyás lesz buktával, kèt napra főzök, holnap is ezt esszük.
A levest oda raktam, a tészta kel, ez tartott 6-6:30.
Beraktam egy mosást, levettem a száraz ruhákat.6:30-7.
Most kiteregetek, reggelit készítek, felkelt a gyerek, de még fekszik 7-30.
Gyerek reggelizik, beágyazok, miután megreggelizett segít a buktát megsütni, és mára be is fejeztem a munkát! Az ebéd kész, mostam, behajtogattam a szekrénybe a ruhákat, az egész napom a gyereké!
Holnap reggel nem kell főzni, marad a maiból, akkor reggel kitakarítom a fürdőt, PORT törtlök, porszívózás, felmosás, 6-8 meg is van, utánna szabad a nap!!!
Nekem még csak 1 hónapos, előttem áll ez a probléma, de én azt látom már, amint a véleményekből is kitűnik, hogy lejjebb kell adni, mert nem fog menni és attól ki fogok borulni.
Persze még a szülés utáni fáradság is közrejátszik, de nem tudok annyit pihenni amennyit kellene, főleg, hogy az éjszaka is elég aktív. Szerencsére gépesítve van a háztartás, egyenlőre rendeltem házhoz kaját, de ez hosszú távon nem tartható anyagilag. A hajnali házvezetésre én is gondoltam (5-ös etetés után), de tekintettel kell lenni még alvó, dolgozó apára, zavarná a konyhai zaj - és Ő is jobban szereti, ha még visszabújok mellé... azért erre is kell figyelni.
20 hónapos a lányom, 2 hónapos a fiam. Segítségem nincs, a kicsi borzasztó rossz alvó így aludni sem alszom max 2-3 órát éjszakánként. Férjem az esti fürdetésben/etetésben segít, illetve hétvégén.
Délelőtt beágyazok, berakom a mosást, fogat mosok, lezuhanyzom, öltöztetem, etetem a nagyot, öltöztetem, szoptatom a picit és mindkettőt pelenkázom. 10 körül megyünk sétálni,játszóterezni, 12-re hazaérünk. Mindkét gyereket megetetem, lefektetem, elaltatom, közben mosogatok. Ha alszanak akkor én is pihenek. Ha felkeltek akkor végzem a házimunkát, apa többnyire hazaér addigra így tudok porszívózni, teregetni, felmosni,mikor mit kell csinálni. Ebédet hétköznap rendelem, hétvégén főzök. Nagyon fontos a pontos napirend, nincs mindig minden készen, de elég jól elvagyunk.
Sajnos úgy van ahogy a többiek is írják,sehogy!!!!
Ha rossz napom van,akkor kifejezetten bosszant,hogy nem jutok 5-ről 6-ra,de van hogy lazán is fel tudom fogni,de ez a ritkább :-(
Közel 1 évesem nincs meg egyedül és meglehetősen hisztis is...
Sokszor estére olyan hulla vagyok,hogy semmi más nem tud örömet okozni csak az ágy látványa,de az nagyon!!!
Fiam 2-3x még biztosan ébred éjszaka,így olyan nagyon kipihent sem vagyok,de nagyon bízom benne,hogy ez előbb-utóbb változni fog jó irányba.
KITARTÁS NEKED IS!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!