Ültessem a babát vagy ne? Visszaveti a mozgásfejlődésben?
Tudom, hogy elég sok kérdés volt mostanság ezzel kapcsolatban, de mégis felteszem az enyémet. Azt olvastam az egyik baba magazinban h. féléves kor után nyugodtan lehet ültetni a babát, ha meg van támasztva a háta. És több gyermekes ismerősöm is mondta, h. lehet ültetni.
Viszont szerintem visszaveti a baba mozgásfejlődését, ha ültetjük. Eltekintve most attól, hogy nem tesz jót a gerincének.
Véleményem szerint, sokkal jobban el tud játszani a játékaival és érdekesebb is ülni, mint háton feküdni. Vagy forogni, esetleg kúszni, mászni, mert ha ül, szabad a két keze ahhoz, hogy mindent megfogjon.
És szerintem emiatt kell aztán a "lusta babákat" vinni tornára, hogy megtanuljon kúszni, mászni. Holott ha nem erőltetjük az ülést, lehet megcsinálta volna magától.
Vélemények?
félreértetted.
ültetni nem szabad. megtámasztva ülés az mikor az öledben ül és a mellkasoddal támasztod vagy a babakocsiban emelsz egy fokozatot.
az az, hogy körbetámasztod a babát és játsszon.
egyébként a fél éves baba ne aa hátán feküdjön mert az is visszavetheti a mozgásfejlődésben, a hasán kéne feküdnie, azzal erősödik.
nem kell nagy elmélkedés ezzel kapcsolatban. ahhoz, hogy egy baba felüljön, vagy feltérdeljen, nagy erőt kell kkifejtenie magából. ha felülteted akkor nem kell küzdenie, nyekereg párat és már ülő helyzetben van. nem hülyék ők, csak kicsik, hamar össze tudják rakni a képet.
egyébként 2 dolog miatt nagyon fontos, hogy ne kényszerítsük őket olyan testhelyzetbe amire még nem érettek. egyik az, hogy ezzel túlterheled a gerincét, így elferdülhet, a másik meg az, hogy a mozgásformákkal indulnak be az agy különböző részei.
ami ugye fontos ha nem akarsz egy szellemileg visszamaradott gyereket
Én arra a fajta ültetésre gondoltam, h. játszás közben megtámasztva párnákkal.
Az ölbe ültetés meg szerintem természetes.
"az az, hogy körbetámasztod a babát és játsszon."
azt akartam írni, hogy "nem az", bocs, az elírásért, azért remélem érthető volt :)
Én ezt most nem értem!
Most az az ültetés, hogy az ölembe veszem? (a babakocsis az egyértelmű) De az nem ültetés, hogy a szőnyegen felültetem és körbetámasztom párnákkal?
Szerintem én ezt át fogom beszélni a védőnőmmel alaposan...
Én támasztva sem ültettem egyiket sem, amíg nem tudott magától felülni. Így elég hamar rá is kényszerültek, 6-7 hós koruk között mind a 3 babám felült egyedül.
Én sok negatívumot láttam a környezetemben evvel kapcsolatban. Barátnőm állandóan ültette a babáját. Így nagyon lassú volt a mozgásfejlődése. Az én 2 hónappal fiatalabb babám mindent előbb csinált. Mászni is csak 10 hósan kezdett az ő lánya, mert sokkal jobban élvezte az ücsörgést. Felülni 11 hósan tudott csak.
Másik ismerős azzal dicsekedett, hogy tud ülni a 4 hós babája. Ültette is állandóan, és mondta, milyen erős. Forogni viszont csak 8 hósan kezdett. Szóval én sem tartom túl jó dolognak az ültetést.
Az én babám amikor hason van, akkor alkarra támaszkodik, és mindkét keze szabad a játékhoz.
De háton fekve és oldalt fekve is remekül eljátszik két kézzel, nem tudom miért kéne ehhez ülni.
Amúgy meg nem hiszem, hogy a mozgásfejlődés üteme attól függene, hogy ültetjük vagy sem, vagy legalábbis nem csak attól.
Nekem 3 gyerekem van, mindegyiket hagytam a maga tempójában kibontakozni, ráadásul ugyanabban a fa járókában :o) , és egyikük nagykönyv szerint haladt, a másikuk lassabban, a harmadikuk meg gyorsabban.
Bár azt hiszem, a későbbiekben ennek már nincs sok jelentősége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!