Ez most komoly? Védőnőnk szó szerint megtiltotta, hogy lekvárt adjak tejfehérje érzékeny kislányomnak. Miért? Milyen tejszármazékokat tartalmazhat?
2012. nov. 8. 15:06
1/9 anonim válasza:
Furi. Házilekvárban nincs semmi, csak gyümölcs és cukor.
Lehet a te védőnőd tejjel tartósítja a házilekvárt. Más ötletem nincs.
Nem kérdezted meg, hogy miért?
2012. nov. 8. 15:09
2/9 anonim válasza:
Én valami keresztallergiás dologra gondolok, illetve arra, hogy ha allergiás, akkor nagyobb az esélye más érzékenységre is, ami ugye gyümölcsök, tipikus "lekvár- gyümölcsök"nél sokszor fenáll. Bár valóban igazán elmondhatta volna, hogy miért(?).
Ezt találtam:
"...édességek
Tejfehérjét szokott tartalmazni a sós- és édesipari termékek nagy része, sós sütik, ropik, chipsek, édes sütik, csokoládék, lekvárok..." itt: [link]
2012. nov. 8. 15:18
3/9 A kérdező kommentje:
nem tudtam tőle megkérdezni, mert telefonáltak neki és intett, hogy szia, tehát mehetünk:-( elég bun.ó volt a modora, most jött csak helyettesíteni:-( gondoltam, hátha van valaki, aki tudja miért, de ezek szerint lehet hogy tényleg a keresztreakciók miatt. Köszönöm:-)
2012. nov. 8. 16:23
4/9 anonim válasza:
2 gyerekem van mindkettő tejfehérjeallergiás. Jó pár éve gyakorlom ezt a fajta életmódot. soha nem hallottam, hogy nem ehet lekvárt!
Szóját kerülni kell, mert keresztallergia jöhet létre. Nálunk ez az egyik gyereknél be is vált sajnos.
Másrészt még hajlamosabbak a parlagfűallergiára a tejallergiások.
2012. nov. 8. 16:40
5/9 anonim válasza:
Házi lekvárt nyugodtan ehet. A keresztallergia meg olyan, hogy sajnos meg kell tapasztalni, mert különben nem ehetne semmilyen zöldséget vagy gyümölcsöt a gyerkőc. Nekünk a legutóbbi zárónkon az szerepel, hogy kerülje az olajos magvakat, amit azért nem értek, mert előtte sokat evett kesudiót, földimogyorót és semmi baja nem volt tőle.
2012. nov. 8. 17:54
6/9 Mazsó néni válasza:
Elnézést az off-ért. 16:40-es még mindig allergiások a gyerekek? Ha igen beszélhetnénk :-) köszönöm
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!