Akinek terhesség alatt magas lett a vérnyomása annak meg is maradt utána?
Nekem nem.
Mondjuk nálam toxémiát diagnosztizáltak, azaz magas vérnyomás és fehérje a vizeletben. Azt mondták, hogy szülés után már nem lesz magas a vérnyomásom, de benne van a pakliban, hogy idős koromra visszajön a magas vérnyomás.
De úgy történt, ahogy mondták, szülés után rendeződött a vérnyomásom.
Első vagyok, toxémia miatt lett magas a vérnyomásom, a pulzusom felment 180 ra kórházba kerültem,kivizsgálás negatív. Metoprolol-t írtak ,szedjem ha magas , ha nem ne. 36 héten befektettek mert nagyon vizesedtem + magas vérnyomás. Osztályon Dopedigitet és Metoprolol-t kaptam. Szülés után gyerekágyas osztályon is. Monták fokozatosan hagyja m majd el...
6 hónap után elmentem belgyógyászhoz ,aki közölte hogy terheség és szoptatás alatt tipos a doegit ...ööö akkor miért adták a szülészeten?
Felírt tensiomint.
De ne szedjem szoptatás környékén :O még is mit gondolt nézegessem? Sőt hagyjam is abba 6 hónapig bőven sok a szoptatás :O Szerintem nem meri vállalni a felelősséget.
Kaptam 24 órás vérnyomás mérőt ,első mérés után utánna mértek kézivel ,mert így lehet beállítani , a kézi 20 értékkel magasabb volt mint az autómata,így kaptam egy tökéletes 24 órás eredményt :O
Itthon továbbra is 110 feletti pulzusom vol ,időnként magas vérnyomással.
Már 15 hónapos a babám, még mindig van konfort szopi. 12 hónapos korági szopott komolyabban. Gyógyszert nem szedek. Vérnyomásom pulzusom olyan amilyen.
Ja és fogyjak le sürgősen 78 kg vagyok , teltkarcsú,nem bánnám ha ledobnék egy 10 kg ot de ez nem olyan vészes szerintem ,szoptatás mellet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!