Nektek 3 hónaposan meg tudta csinálni a babátok az alábbi "feladatot"?
Kellene!
A babák már pár naposan meg tudják valamennyire tartani ilyenkor a fejüket!
A fiam másfél hetes volt, amikor kijött a háziorvos és ezt nézte, és mivel ő sem emelte, beírta,hogy hipotón a nyaka. Ha 2 hónapos korára sem változik, akkor kell valamilyen torna.
Nekünk pl. Dévényre kellett járnunk!
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Keveset van sajnos hason, mert utálja, bár igyekszem naponta többször hasra fektetni. Ilyenkor meg tudja emelni a fejét és át is fordítja egyik oldalról a másikra, bár túlzás lenne azt állítani, hogy hosszan nézelődik így. Ha függőlegesen tartom, pl. büfiztetem akkor is elég szépen tartja a fejét.
Egyébként a férjem azt mondja, és mostmár nekem is rémlik, hogy a 2 hónapos státuszon a gyerekorvos megpróbálta így felhúzni, de semmi jelentőséget nem tulajdonított annak, hogy nem megy.
Az előbb kipróbáltam és azért szemmel láthatóan jobban megy, mint egy hete.
Kedves 1-es válaszoló!
Nem én pontoztalak le. Egyáltalán nem vettem rossz néven, amit írtál.
Talátam egy anyagot a neten.
Ezt írja a 12 hetes babáról:
"Mikor ülő helyzetbe húzzák, feje már kevésbé lóg."
Ezt a 20 hetesről:
"Sok gyerek megpróbálja felhúzni magát, mikor megfogják a kezét. A fej még egy kicsit hátra csuklik."
Ezt pedig a 24 hetesről:
"Amikor megfogják kezét, felemeli a fejét, és húzza fel magát az ülő helyzet felé. Miközben felemelkedik, a mellére szorítja az állát."
Végülis a 12 hetesnek megfelel, amit a kislányom tud. Anyukám megkérdezett egy jóhírű gyerekorvost is és Ő is azt mondta, hogy ezt 6 hónaposan kell tudni. Így egy kicsit megnyugodtam.
Ettől függetlenül elhiszem, hogy a Ti babáitok tudják már. Nagyon ügyesek lehetnek.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a választ.
Baj lehet, de te tudod!
Nem tudom milyen jó nevű orvos mondhat ilyet, de hülyeséget beszél! Már a kórházban nézik ezt, tehát még véletlenül sem 12 hetes korig kell csinálnia!
Sok szülő nem akarja elfogadni,hogy van egy kis gond, és későn viszi fejlesztésre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!