Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan altassam 7 hós babámat...

Hogyan altassam 7 hós babámat ha eddig cicin aludt el?

Figyelt kérdés
Már nagyon kevés a tejem, a lányom viszont mindig szoptatàs közben aludt el eddig, most is. De már nem elég a tej, pár óra múlva éhesen ébred. Próbáltam a héten tejpépet adni neki vacsira, meg is eszi, de utàna nem hajlandó elaludni csak sír. Tudom én rontottam el, hogy hagytam eddig cicin elaludni, de tudnátok segíteni, hogyan tudnám ezt az egészet megkönnyíteni neki? Köszönöm
2012. nov. 7. 13:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
tápszert nem adsz neki?lehet hogy a tejpép is kevés neki lefekvés előtt!nem?
2012. nov. 7. 13:19
 2/6 A kérdező kommentje:
A tápszert kiköpi, meg a cumisüveget is. Inni csak pohárból hajlandó :(
2012. nov. 7. 13:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
és ha itatópohárból adod neki a tápszert akkor is kiköpi?beszéltél védőnővel ez ügyben?
2012. nov. 7. 13:36
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem rontottad el!

A fél éves- 8 hónapos kor körüli ébredés már nem "csak" az éhségről szól, hanem a szeparációs szorongás kísérője, létszámellenőrzést tart a babád:).

A hozzátáplálás, pép adás. tápszerre váltás az esetek túlnyomó többségében nem jelent megoldást az ébredésekre, a fent leírtak miatt.

Annak pedig örülj, hogy pohárbóé iszik, sok "hogyan tanítsam meg pohárból inni?", "nem fogad el mász csak a cumisüveget", "mikor/hogyan szoktassam le a cumisüvegről" jellegű problémától megment ez titeket:).

Az altatást pedig megkönnyítheted egyéb rituálék, amik nem a táplálkozáshoz kapcsolódnak, bevezetésével. Melléfekvés, ringatás, verselés, éneklés...

2012. nov. 7. 14:33
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Igen, a tápszert semmilyen formában nem fogadja el, a védőnő azt mondta, erőltessem a tápszert cumisüveggel mert az majd helyettesíti idővel a cicit. De ez a megoldás nem igazán tetszik. De az új rituálé bevezetése jól hangzik, kipróbálom, köszönöm!!
2012. nov. 7. 15:25
 6/6 anonim ***** válasza:
En is igy voltam ezzel es vettem egy szoptanit keszuleket, ezzel potoltam a tej mellé a tapszert és onnantol semmi gond nem volt. 9 honapos koraban elfogadta a cumisuveget, azota elalvas elott megissza a tejet es alszik is. En nem talaltam mas megoldast, mert nem akart aludni, csak sirt sirt sirt.... Igen, ezt mi rontottuk el, de aztan meg is oldottam :))))
2012. nov. 8. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!