Ekcémás börü babájának használ itt valaki shea vajat?
Ma vettem egy tégejjel. Ilyen darabosnak kell lennie, mintha kristályos lenne? Vagy becsaptak. Remélem nem. Ha tartom egy picit a kezmen utána könnyen kenhető. A kisfiam (7 hónapos) atópiás a böre. A sanatopic krém vált be eddig. De ugy látom kezd immunis lenni erre is. Pedig ez is a sokadik krém volt mire valamennyire jó lett. Azt mondta a doki, hogy kellene találjak egy másik jó krémet , hogy akkor felváltva használjam őket. Ha látom, hogy az egyik már nem olyan jó mint eddi, akkor csere. Sokan ajánlották itt is a shea vajat. Most akkor kipróbáljuk mi is.
Meg most mondta az ovosunk, hogy tegyek a fürdőviízbe almaecetet. Ilyenröl hallottatok?
Tapasztalatokat várok, érzékeny börü babák anyukáitol!
A környezetemben sok ekcémás baba van, mindenkinek a shea- vaj vált be hosszú távon(más kenőcsökről is mondták, hogy a tünetek javultak, de csak ideig- óráig:( ).
E mellett arra figyelnek, hogy minél kevesebb adalékanyagos fürdetőt, enni- innivalót kapjanak a babák.
Pelust mit használtok? Az ismerősi körben sokaknak rengeteget javított a pelenkás területek tünetein, hogy mosható pelusra váltottak, mivel természetes anyagokkal érintkezik a babák feneke, nem "műanyaggal".
Sziasztok! Nagyon köszönöm a válaszokat.
A fenekén egy árva folt sincsen , az gyönyörü mint más babának is. Discontos pellust használunk. Jó puha nem müszálasnak látom kivül is olyan jó fogása van.
Képzeljétek , olyan szépen megnyugodott a böre. Elmultak a foltaok. Eddig a hidrofiles mosakodót használtuk. Tegnap vettem a gyógynövényboltban tusfürdőt amiben semmi adalék anyag nincsen. Csak növényi olajjal van illatositva is. Meg a doktornő írt fel fenistil cseppet is. És a vízébe tettem almaecetet. Mert nálunk nagyon kemény a víz. Nagyon biztató ez a shea vaj. Naturt vettem direkt. El nem fog mulni tudom, de legalább enyhiteni szeretném neki ahogy csak lehet.
Mi is sheavajat használunk naponta 2-3x. 1 hete még úgy nézett ki a 3 hónapos babám, mint egy horrorfilm szereplője. Az egész feje tiszta ekcéma volt, viszketett is neki nagyon, de már nagyon sokat javult. Csalánból és útifűből készített teával mosom le neki naponta 2-3-szor, utána bekenem shea vajjal, illetve néha Halicar kenőccsel (homeopátiás). Utóbbi enyhíti a viszketést. A gyógyszertári krémekkel, "gyógyhatású" kenőcsökkel kár kísérletezni, mert mindig van bennük valami adalékanyag (vagy éppen szteroid), ami bajt okozhat.
A lényeg, hogy ne hagyd sosem kiszáradni a bőrét. Az sem baj, ha csak 2 naponta fürdeted, minél langyosabb vízben, ne töltsön sok időt a vízben.
A mi shea vajunk is darabos, de a tenyeremben felolvad és úgy kenhető. Almaecetről még nem hallottam, de én inkább olajat tennék a fürdővízbe.
Az ekcémának lelki és belső szervi okai (is) vannak. Érdemes ezeknek is utánajárni pl. kineziológiával. Én még szoptatok, ezért nekem is kerülnöm kell pár élelmiszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!