Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért lehetnek megduzzadva a...

Miért lehetnek megduzzadva a babám nyakán a nyirokcsomók?

Figyelt kérdés
Már többször jeleztem a gyerekorvosnak, aki megnézte, és mindig közölte, hogy az csak nyirokcsomó. De hol kisebb, hol nagyobb, hol nem is lehet kitapintani. Kicsit aggaszt, hogy nem kell-e esetleg ezt kivizsgálni. Azt sem tudom, hogy mitől lehet. Más babáknál is van ilyen? Ha esetleg van akinek mondott erre valamit a gyerekorvosa örülnék, ha megnyugtatna, vagy tanácsot adna.
2008. máj. 23. 07:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk már nagyobb volt a lányom, amikor tojás angyságú lett, arra dunsztkötést kellett tenni éjjelre, és elvittük kivizsgáltatni, mert más baja nem volt. Nem találtak semmit, aztán elmúlt.
2008. máj. 23. 07:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A duzzadt nyirokcsomó az esetek többségében valami egyszerű fertőzés következménye. A nyirokcsomók termelnek ugyanis egy csomó ellenanyagot különböző bacik ellen. Ahhoz, hogy termelhessék, kicsit megnőnek. Akkor is lehet ez, ha Te nem tapasztaltál fertőzést a gyerekeden. Lehet ez tünetmentes fertőzés is, illetve lehet hogy pont azért nem tört ki a betegség a gyereken, mert a nyirokcsomók azonnal felvették a harcot a "betolakodó" ellen.

Az eseteg nagy többségében semmi problémát nem okoz. Kis százalékban azonban jelenthet komoly betegséget is. Ehhez kell az orvos, hogy ő eldöntse, hogy ez a szokásos fertőzések utáni duzzanat, vagy nagyobb a baj. Ha az orvos azt mondja, hogy nincs gond, akkor nagy valószínűséggel nincs gond. De ha nagyon izgulsz, esetleg kérj egy vérképet, abból kiderül, hogy fertőzés okozta, vagy más.

Az én fiamnak is van ilyen, az orvos többször megnyugtatott, de én izgultam. A sokadik izguló kérdésre végül a megnyugtatásomra elküldött vérvételre. Hála Istennek mindent rendben találtak. Megértem az aggódásodat, de az én példámból kiindulva, valószínűleg feleslegesen izgulsz. De ha Téged is csak az nyugtat meg, akkor kérj egy vérképet.

2008. máj. 23. 08:24
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Egy fokkal már nyugodtabb vagyok. De azért kérek vérképet. Őszintén szólva eddig azt sem tudtam, hogy a nyirokcsomónak mi a szerepe.
2008. máj. 23. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!