Miért lehetnek megduzzadva a babám nyakán a nyirokcsomók?
A duzzadt nyirokcsomó az esetek többségében valami egyszerű fertőzés következménye. A nyirokcsomók termelnek ugyanis egy csomó ellenanyagot különböző bacik ellen. Ahhoz, hogy termelhessék, kicsit megnőnek. Akkor is lehet ez, ha Te nem tapasztaltál fertőzést a gyerekeden. Lehet ez tünetmentes fertőzés is, illetve lehet hogy pont azért nem tört ki a betegség a gyereken, mert a nyirokcsomók azonnal felvették a harcot a "betolakodó" ellen.
Az eseteg nagy többségében semmi problémát nem okoz. Kis százalékban azonban jelenthet komoly betegséget is. Ehhez kell az orvos, hogy ő eldöntse, hogy ez a szokásos fertőzések utáni duzzanat, vagy nagyobb a baj. Ha az orvos azt mondja, hogy nincs gond, akkor nagy valószínűséggel nincs gond. De ha nagyon izgulsz, esetleg kérj egy vérképet, abból kiderül, hogy fertőzés okozta, vagy más.
Az én fiamnak is van ilyen, az orvos többször megnyugtatott, de én izgultam. A sokadik izguló kérdésre végül a megnyugtatásomra elküldött vérvételre. Hála Istennek mindent rendben találtak. Megértem az aggódásodat, de az én példámból kiindulva, valószínűleg feleslegesen izgulsz. De ha Téged is csak az nyugtat meg, akkor kérj egy vérképet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!