Hozzátáplálás: Ti szoktatok adni babátoknak krumpli-sárgarépa pürét összeturmixolva csak így magában? Megette babátok?
Függ attól is milyen volt a répa!
Van ami finom édes, van ami régi már keserű. Nem
Minden ízlik minden babának, kísérletezni kell!
Ami nálunk bevált, burgonya alap, hozzá tök, majd burgonya tök paradicsom kimagozva lehéjazva nyersen a főtt tökkel burginyával turmixolva.
Sütőtök!
Alma meggy burgonya!
Én raktam bele pici sót, vagy volt hogy pici késhegynyi vegetát.
1.nek: a sárgarépa friss volt, nagyszülők kertjéből.
2.nak: őszibarackkal nem volt gond szerencsére, üveges Univerből tettem hozzá a lereszelt almához.
3.nak: tettem a krumpli-sárgarépához főzőlevet is, szerintem az állaga jó volt, lehet nem volt neki olyan finom ízes, mint az alma-barack, de miután kevertem bele almát és barackot, úgy megette már.
Amikor ilyen idős volt a lánykám én is aggódtam egy kicsit, hogy hogy eszi majd meg a csak zöldséges kajákat, mert nem ette meg a répa-krumplit ő sem magában, én őszibarackot tettem hozzá egy kicsit, vagy párolt almát, hogy kicsit édesítse, úgy szerette. Úgyhogy jó tetted!
Aztán amikor bevezettük a húst, onnantól kezdve hússal simán megette a zöldségeket is magában, azóta nem kell neki gyümi bele.
Úgyhogy nyugi, új még neki a dolog, nyilván szoknia is kell az ízeket, és hát az édes ízek a tejcsi miatt közelebb állnak a szívükhöz :)
És sosem teszek sót hozzá, de egyébként is párolórácson párolok minden hozzávalót...kivéve mostmár a husit persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!