Ha a babámnak a zöldséget (krumpli, sárgarépa) csak simán főzve, majd pépesítve adom, akkor mondhatom, hogy már főzeléket eszik?
az már főzelék! elvégre megfőzted. nema rántástól, habarástól lesz főzelékké.
(amúgy nálunk bevált, hogy már 6-7 hónaptól 1 knaál olivaolajat kevertem a főzelékébe, hogy dúsabb legyen, és a zsírban oldódó vitminok miatt is jó.)
A legújabb (egyébként vitatott) ajánlások napi fél háztartási kekszet javasolnak anyatejben pépesítve, nem azt, hogy rántsd be a picibaba főzelékét...
Kérdezd meg a védőnőt, de a főzelék nálunk is azt jelentette, hogy a zöldséget krumplival vagy rizzsel besűrítjük, kis főzővízzel vagy anyatejjel felengedjük, esetleg teszünk hozzá egy kevés húst. Ilyen idősen még sózni sem szükséges, legfeljebb minimális mértékben, ha szeretnéd.
nálunk a védőnő is főzeléknek hívja a zöldségpürét.
7 hó előtt tényleg ajánlatos glutén tartalmú ételt is adni. de pont a háztartási kekszben túl sok állományjavító, meg cukor van. ezért én kebyérmorzsát rakok a főzelékbe, kenyérhéjat adok a kezébe csócsálni.
épp a védőnőm mondta, hogy nyugodtan tehetek rántást a főzelékébe.
Akkor úgy látszik, védőnője válogatja, mert az enyém 8 hónap előtt megtiltotta. Igaz, mi még a "régi" rendszer szerint csináltuk, hiszen a babám 1 éves. :)
Ez most ironikus volt, szerintem vicces, amilyen sebességgel változnak az irányelvek. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!