Sóskát, padlizsánt hogyan készítsem 10 hós babámnak?
Figyelt kérdés
A padlizsánt be szoktuk sózni és állni hagyni, hogy ne legyen keserű. Ő viszont még nem ehet nagyon sós ételeket. A sóskát eddig hiába cukroztam (amúgy semmit nem szoktam édesíteni), nagyon savanyú maradt.2009. aug. 12. 10:35
1/1 anonim válasza:
Szia!
Kislányom kedvenc étele a padlizsános paradicsomos tészta. Így kell elkészíteni:
Padlizsánt apróra vágom, kicsit (!) besózom és félreteszem. Közben a paradicsomot (hámozott parikonzerv vagy friss pari a héja nélkül) szintén apróra vágom. Ha ezzel kész vagyok a padlizsánról papírtörlővel leitatom a sós lét. Olivaolajba fokhagymát pirítok (2-3 gerezd), beleteszem a padlizsánt és megpirítom. Ha már "összerottyant" hozzáadom az apróra vágott paradicsomot. Ízesítem bazsalikommal és oregánóval, pici sóval és cukorral. Ha összefőtt akkor kész is van. Penne tésztára rátenni és eheti az egész család. Ja, mi felnőttek még mozzarellát is teszünk rá, de azt a babó nem kap :-)
Remélem bejön nektek is :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!