7 hónapos babámnak hogy hogy segíthetek, hogy visszaforduljon?
A kislányom már mielőtt betöltötte a 6 hónapot átfordult hátról hasra. Kezdetben még csak naponta egyszer, majd le is állt egy időre. Kb. 2 hete megy a "nagyüzem". Amint meglát valamit átfordul, ágyban, alvás közben is...
Viszont most töltötte be a 7 hónapot, és még nem fordul hasról hátra. Vagyis egyszer előfordult, de szerintem az inkább véletlenül sikerült, mert mert mikor átfordult hátról hasra, nem húzta ki teljesen a kezét...
Szerintetek hogy tudnék neki segíteni ebben, egyáltalán kell-e? Nálatok mennyi különbséggel sikerült a babának vissza is fordulni?
Nem jártok valamilyen tornára? Elvileg 6 hónapos korában már mindkét irányba kéne tudnia fordulni.
Az én lányomnál 2 hét telt el egyébként a 2 irány között.
A védővő azt mondta szépen fejlődik, ügyesen mozog. Azt mondta, hogy mivel nagy súlyú, ezért neki érthetően több idő kell.
Szerintem a héten fog jönni, hogy betöltötte a 7 hónapos, majd nyilván beszélek vele erről...
A vicc az, hogy szerintem képes lenne rá, mert sokszor van, hogy hason van és teljesen kinyomja magát a kezeivel, és a testsúlyát átteszi az egyik kezére, úgy hogy teljen kidől oldalra...de nem fordul át.
Egyébként pedig nagyon mozgékony, mert amint lerakom a hátára, pár percet játszik a lábával vagy ami a keze ügyébe kerül és utána átfordul hasra és onnantól kezdve egész nap nem lehet lerakni a hátára, mert egyből átfordul hasra. Hason pedig egész nap tekereg, 360 fokban elfordul a padlón, bejárja a szőnyeget, tesz-vesz. Úgyhogy én nem hiszem igazán, hogy gond lenne, de azért nyugodtabb lennék, ha már átfordulna...
Ugyan ez volt nálunk is, csak ő a hátáról a hasára nem fordult, pedig mi is úgy láttuk, hogy képes lenne rá. Majdnem 8 hónapos volt, mikor megfordult, de akkor is csak néha. Úgy csinált, mint aki nem tud. Látta a védőnő, a gyerekdokink, de mondták, hogy legyünk nyugodtan, minden ok vele, még várjunk (nem nagy baba egyébként). Ekkor már kúszott is, 8 hósan. Most volt 9hónapos és alig birom pelenkázni, mert rögtön fordul. Most már mászik is és már fel is állt. Ja és peckesen ücsörög :-)
Szóval nálunk csak elhúzódott.
De nem vesztezs semmit, ha egy szakembernek megmutatod. De nekünk annyira mondták nem kell.
Egyébként itt van egy video, hogyan lehet segíteni. Én pléd segítségéval gurítgattam.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=zx1Lt69W4PU&feature=ends..
Ezt tudom ajánlani, jó kis videó, és magyar.
6-7 válaszolók!
Nagyon köszönöm, nagyon szuper kis videó, ki is próbáltam, először nagyon meg volt sértődve, hogy mit akarok, de utána többször is gyönyörűen átfordult :)
Kíváncsi leszek, ha gyakoroljuk a következő napokban, mikor próbálja meg egyedül :)
Köszönöm, ez nagy segítség volt!
Hát gyerekek, örömteli hírrel szolgálhatok :)
A kiscicámnak úgy látszik csak meg kellett mutatni a technikát, mert már egyedül is átfordult :)
Köszönöm a segítséget, meg is nyugodtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!