Lányom 8 hónapos! 2 hónap alatt összesen 100grammot hízott! Cm-re nőtt 3-4cm-t, de stagnál a súlya! Jó húsban van, nem panaszkodok, de ez nem gond ugye?
Hát tényleg jól össze szedte magát a lányod.
A súlya korának megfelelöen nagyon jó, se nem kevés se nem sok.
Lányom 4 kilóval született,
3 hósan 6,5 kg
6 hósan 8,5 kg
12 hósan 9,2
24 hósan 11 kg
vagyis ahogy látod a hízás lelassul szerencsére.
egy évesen a közép suly 10 kiló de a maximum 12 kiló. Szóval most már nagyon lassan kell híznia, hogy ne legyen túlsúlyos baba. De nem is lesz mert innentöl mar lassan híznak ha csak nem kap túl sok cukrosat, zsírosat a baba.
Én fiam 10én lesz 9hónapos!! :))
7900gramm és 71cm. a súlya ugyan nem stagnál, de alig hízik 5hónapos kora óta. Akkor volt 6900gramm. 3050-nel született.
Nem mondanám, hogy a mozgás miatt nem hízik, mert még csak nem is kúszik, kb négykézláb áll, meg hason eljátszik, iránytűzik körbe-körbe. Mást nemigen.
Jó súlyban van a lányod, de én a biztonság kedvéért megkérdezném a gyerekorvost is, hogy erre mit mond.
Nem egyformák a babák, nem egyforma ütemben fejlődnek. Az, hogy valakinek 16hósan 8600gramm a gyermeke, ez nem jelenti azt, hogy másnál ez 8hónaposan jó súly.
Én is így jártam, nekem 6.hós mérésen az 5hóshoz képest csak 80garmm volt a gyarapodás, és azt mondta a doki, hogy egyébként jó súlyban lenne a gyerekem(6hósan 6,7 kg volt), de mégsincs önmagához képest jó súlyban- és a hatodik hónapban- az előző hónapok hízását nézve -nagyon megállt a hízás, és azt mondta ez nem jó. Szóval minden gyereket önállóan- és önmagához képest kell nézni, hogy milyen a súlya.
Én elmondanám ezt a helyedben a dokinak, és ő mondjon rá valamit. Ez persze nem feltétlenül jelent bajt- lehet hogy éppen centire nőtt, ahogy írod, vagy éppen más területen fejlődött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!