Szerintetek el lehet kapatni egy 2-3hónapos babát?
Szerintem nem, de ez csak az én tapasztalatom, vagyis inkább úgy helyes, hogy az én Fiam nem lett elkapatva, pedig nem hagytam sírni, igény szerint szoptattam/szoptatom, sokat foglalkozom Vele.
De minden baba más, szerintem az alaptermészetétől is függ, hogy mennyire lesz hisztis!
Kedves negyedik, szerintem nem tartozik másra, ha te most menstruálsz és feszült vagy. Nyugi, adj magadnak egy szép estét, végülis hosszú hétvége van, talán a férjedet is többet látod picivel.
Válaszom a kérdésre: nem, nem lehet elkapatni. Sok-sok szeretetet és biztonságérzést kell beléjük plántálni! Nekem ez a véleményem. Két kisfiam van, életrevaló, okos, boldog gyerekek.
"Már a magzati korban kialakult közted és babád között egy erős tudati-érzelmi kapcsolat, ami fent marad egészen addig, amíg gyermeked el nem éri az öntudatra ébredés korszakát (5-7 éves kor). A baba számára a 2 legfontosabb tényező a létbiztonság és az érzelmi biztonság! Előbbinél a baba ösztönös szükségletei elégülnek ki, míg utóbbinál a félelemmentes állapot elérése a cél. Ha félelmek uralkodnak benned, csöppséged már a magzati korban megtanulhatja tőled! Ezért meg kell tanítanod őt arra, hogy biztonságban érezze magát, hogy bízzon!"
" *
A 3 hónapos baba már kevesebbet alszik, a nappali ébrenléti időt pedig aktívan tölti - hosszasan megfigyeli az őt körülvevő tárgyakat, rámosolyog az ismerős játékokra és emberekre, mozdulatai egyre kifejezőbbek. A gőgicsélés és a gagyogás rendszeressé válik. Ebben az időszakban már élvezi a felnőttekkel váló közös játékot, és mindinkább tudatosul benne, hogy sírásával valamilyen szinten képes befolyásolni környezetét."
Negyedik szerintem vegyél be valami nyugibogyót, itt - úgy látom - mindenki le lett pontozva, akinek véleménye, tapasztalata volt :D
Nem tudom miért nem lehet megszüntetni ezt a pontozásosdit, csak a feszkó van belőle.
Szerintem úgy szép a világ, ha különbözőek az emberek, amíg jót akarunk a csemetéinknek és nem az önös érdekeink vezérlik a tetteinket velük kapcsolatban, nem lehet gond :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!