Hasfájós kisfiam gyakran csak a hordozóban nyugszik meg. Napi hány órát lehet szerintetek a hordozóban? A baba pihenőszék mennyivel egészségesebb a gerince szempontjából?
szia!nekem is sokat van a hordozóban.ott jó volt neki a hasija miatt,most meg már megszokta.persze már kevesebbet van benne 4 hónapos és már szeret az ágyon feküdni és forgolódni.
de a lányom is sokat volt benne anno és semmi baja, ő már 4 éves. :)
én nem vagyok ellene,de biztos lesz olyan aki óvni fog tőle.én csak a saját véleményemet és tapasztalatomat írtam le. :)
0-tól kb. 3-4 hónapos korig maximum 30-40 percet legyen benne, azt is csak akkor, ha muszáj (autóban utazva vagy ha éppen máshova nem lenne biztonságos lerakni).
3-4 hónapos kortól amíg nem ül önállóan max. 1-1,5 órát, szintén csak akkor, ha muszáj.
A pihenőszék kicsit egyenesebb, az talán valamivel jobb, de abban sem ajánlott sokat lennie a babának, mert - ahogy a babahordozó sem - nem természetes ívben tartja a gerincet, nem illeszkedik a baba testéhez, hanem a baba gerince illeszkedik a székhez.
A baba amíg nem tud ülni vízszintes, viszonylag kemény felületen feküdjön VAGY legyen kézben.
Az autósülés helyett sokkal inkább ajánlom a hordozókendőt, az nem árt, a baba természetes pózban van, a csípőjének, gerincének és az egyensúlyérzékének nagyon jót tesz. Hasfájásra is nagyon jó, mert állandó ringatásban, testközelben van és a gázok is jobban kijönnek. És úgy általában a lelkének is nagyon jó. :)
"Ha valaki orakat urazik kocsival,akkor is benne van a baba!"
És a javaslat az, hogy 30-60 percenként lehetőség szerint álljunk meg, vegyük ki a babát és kicsit mozgassuk át a testét...
De ha csak ritkán van hosszú utazás, akkor az a pár alkalom nem árt, ellenben, ha minden nap órákat tölt a baba a hordozóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!