Tápszeres babás anyukák alvási gondokban tudnátok segíteni?
Nekem ugyanezt csinálta a kislányom. 1 hónaposan evett este 10-kor,éjszaka fél kettőkor, ezután nem aludt vissza, evett hajnal fél ötkor. Napközben sem aludt csak 5-10 perceket. 8 hetesen csoda történt. Azóta átalussza az éjszakát. Kb. 9-10 órát ébredés nélkül. Napközben is alszik 2-3-szor elég hosszan. Először a fél kettes étkezést hagyta el, majd 3 nap mulva a fél ötöst.
Mi is használtuk az Espumisant, de az Infacol jobban bevált, bár nálunk egyértelmű volt, hogy fáj a hasa és bántják a szelek.
Csak azt tudom mondani, hogy tarts ki. Reméljük neked is csak néhány nehéz hét van már hátra.
1 hónapos baba nem fog még hisztizni. A sírásának oka van. Csak nehéz rájönni, és könnyű rákenni a hisztire.
A legfőbb ok, hogy még nagyon kicsi, rossz volt neki az elválás, nem tud még alkalmazkodni a környezethez, az idegrendszere még nem elég fejlett és sok esetben ezt még tetézi a hasfájás is.
Hogy mit tehetsz? Dédelgeted, simogatod, adsz neki pocakfájás elleni cseppeket (többféle is van, ha az egyik nem jó, akkor van alternatíva), masszírozod, stb. Sok féle verzió van hasfájás ellen, olvass utána.
S a legjobb recept, ha kitartó vagy és türelmes. Hagy érjen meg a kicsinek az idegrendszere, hagy szokjon hozzá a külvilághoz, és hidd el jobb lesz.
Az első hónapokban napközben nem aludt a lányom, csoda volt, hogy este igen. S egész álló nap üvöltött. Nagyon nehéz időszak volt, pedig mindent kipróbáltunk.
De hogy megnyugtassalak: kinőtte. Most egy vigyorgombóc 2 éves. :)
Amin megakadt a szemem, az a "ráng egyet". Éretlen még az idegrendszere, ahogy előttem is írta a válaszoló, idő kell még az alkalmazkodáshoz, amihez Te lehetsz a legjobb segítség:).
Hason alszik vagy háton?
A rángás sokszor felkelti a kicsiket, ezen segíthet ha hasra teszed, így nem a levegőbe "kap", hanem stabil "talaj" van alatta, így a rángás/ ölelő reflex nem, vagy kisebb eséllyel ébreszti fel. Ha háton alszik, próbáld meg bebugyolálni szorosan, ugyanezen okból.
A hiszi- kérdéshez pedig ajánlom ezt a ckkeket:):
Sződy Judit:
"Már az is érdekes kérdés, hogy mikor kezdődik a hisztikorszak - feleli Judit -, egyáltalán mit nevezünk hisztinek. Sok szülővel beszélgettem már, akik néhány hónapos gyerekük nyűgösségére is azt mondták: hisztizik. Nem éhes, nem szomjas, nincs tele a pelusa, úgyhogy ez biztos csak hiszti lehet. Mintha egy kisbabának csupán a pelenka tartalma és az éhség körül forogna az élete. Sajnos még mindig nagyon erősen él az a nézet, hogy a babát a dajkálással, hordozással el lehet rontani. Aki sírós kisbabával találkozik, könnyen rásüti a szülőkre: már el is rontottátok! Így alakulhat ki az a kép, hogy a csecsemőnek valójában nincs is baja, csak hisztizik. Egy csecsemőnek sokféle baja lehet, de ennek taglalása azt hiszem, szétfeszíti a beszélgetésünk kereteit. Maradjunk abban, hogy a kisbabák soha nem hisztiznek"
"- Testközelségre vágyik - ha érzi édesanyja testének melegét, illatát, a szívverését, rögtön a méhen belüli életre emlékeztető körülmények közt találja magát, és megnyugszik."innen: [link]
ilyen pici baba nem hisztizik ha sír akkor valami baja van!!!!!
fáj a hasa,vagy tényleg csak az elszakadást nehéz megszoknia,éhes vagy éppen már túl álmos de nem tudja magát elaltatni.
nyugi idővel majd megtanulod mikor mit akar neked jelezni.az hogy meg "ráng egyet" és felkel rá ez is természetes mert saját magukat megijesztik a picik a kapálózással,mert ugye a pocakban nem ilyen volt.de ez kb 3 hónapos korig eltart,majd akkor jutnak el arra a szintre hogy felfogják hogy ezt ők csinálják.
4 éves nagylány és 4 hónapos kisfiú anyukája
szerintem meg a hasa fáj, túleteted, pláne ha tápszert, és cicit is kap. A 100-120 mili lehet hogy sok neki, pláne ha 2 2-és fél óránként eteted.
Próbáld kivárni a 3 órát, vagy adj neki kevesebbet!
Igazából ez csak tipp, de kipróbálhatod, hátha...
4es vagyok.
Vannak ilyen habitusú babák, akiknek valami miatt nehezebben megy a kinti léthez való alkalmazkodás:(. Ezen leginkább az idő segíthet. Addig pedig a legjobb, amit tehetsz ha vele vagy. Ha sír is a kezedben, sokkal jobb neki ha a közeledben sír, mintha egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!