A babámnak tényleg szteroidos krém kell? Ekcéma?
4,5 hónapos babámnak a mellkasán kijött kb 3 kicsi folt, ott száraz, érdes a bőre. Továbbá száraz a bőre a hátán, az arcán (a hajlatok nem).
A bőre nem hámlik, csak néha enyhén piros a mellkasán az a pár folt.
Dokihoz elvittem, aki egy testápolót írt ki meg egy szteroidos krémet (eumovate), amivel a foltokat napi kétszer kell kennem, nem is mondta hogy meddig kell használni.
Babám anyatejes, nem kezdtük meg a hozzátáplálást sem.
Ha csak pár foltja van már erre is szteroid kell??
Nem lenne elég a gyógyszertári testápoló?
21 éves vagyok és 21 éve ekcémás. Kérlek, ne kend a kicsit szteroiddal! Sajnos nem tudom megmondani, hogy kisbabáknál mi a megoldás, de a szteroid biztos, hogy nem az, hiszen az csak a tüneteket mulasztja el. Az ekcéma genetikai "adottság", de annak is nagyon nagy szerepe van, amit a szervezetbe beviszel! Amióta erre rájöttem és odafigyelek a táplálkozásomra, végre befolyásolni tudom a bőröm állapotát.
Kívánom, hogy ti is találjátok meg a módját, hogy kordában tartsátok az ekcémát, és szurkoljunk, hogy az orvostudomány hamarosan rájön a gyógymódra.
Helyzetjelentés: a szteroidos krém nélkül is eltűnt, pirospont az epadermnek!! :)
A folt nem száraz, a helye ugyan egy kicsit látszik, de fakul.
Reméljük ennél már csak jobb lesz!!
Köszi mindenkinek!
Kedves utolsó, köszi a kedves szavakat, remélem Te is megtalálod a gyógymódot!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!