Passzív gyed-en vagyok decemberig, utána gyes-t szeretnék, de megszületett 2. gyermekem, aki után igényelhetek gyest decemberig? Decembertől csak gyes van, de legalább 2x összeggel, mivel 2 3 év alatti gyerekem van, vagy csak 1 jár?
Ja persze mert a nyugdíjastól kell irigyelni, hagyjuk már. Ledolgozták az életüket aztán mindenhol őket irigylik.
Miért kapnál kettő állami segélyt a nyugdíjas sem kap dupla nyugdíjat.
Kedves kérdező. Egyrészt itt fogják sokan megkérdezni, hogy miért vállaltatok másodikat, ha nem tudjátok eltartani. Én nem teszem, a ti dolgotok. (Én írtam, hogy szintén passziv gyedes voltam). Én anno kiszámoltam, mennyink lesz, tudtam, hogy belefér még egy gyerek, akkor is ki fogunk jönni, de be kell osztanunk nagyon a pénzt.
Javaslat (hogy valamit segítsek is): lakásfenntartásit igényeltetek pl? Nekünk havi 4500-at ad az önkormányzat a villanyszámlához, nekem jól jön, megérte elintézni. Tuti jogosult vagy rá. Ha a gyerkőc bölcsis vagy ovis lesz, mindenképp érdemes lesz rendszeres gyermekvédelmit is kérned, akkor ingyenes lesz az étkezése az intézményben! Nézz utána, van-e valami lehetőség még nálatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!