Erre mind szükség lesz? Babakelengye kérdés!
első babámat várom, kíváncsi lennék, hogy ezekre mind szükség van?
nektek mik a tapasztalatok?
a segítséget, tapasztalatokat megköszönném! :)
Hát ezekből sok minden nagyon egyén függő. A babám születése előtt én is próbáltam tájékozódni a tapasztaltabb anyukáktól, hogy mi feltétlenül szükséges, és mi felesleges, a tanácsok nagy része nálunk nem jött be, viszont vettünk sok mindent, amit nem használtunk egyáltalán.
Mondok egy példát: sokan mondták nekem is, hogy a légzésfigyelő felesleges, majd mindig tévesen beriaszt és frászt kapok, különben is feleslegesen kidobott pénz stb. Miután hazajöttünk a babával, képtelen voltam aludni, állandóan azt lestem, hogy vesz-e levegőt. Mielőtt teljesen zombi lettem volna, beruháztunk egy légzésfigyelőre, azóta nyugodtan alszunk :) Úgy voltam vele, hogy remélem tényleg feleslegesen kidobott pénz lesz, ne legyen rá szükség!
Egy tanács ezzel kapcsolatban: ha akarsz venni légzésfigyelőt, érdemes pelenkára csatolhatót venni, mert akkor nem csak a kiságyban vigyáz rá, hanem akkor is, ha mondjuk a ti ágyatokban alszik, vagy a hordozóban, bölcsőben, babakocsiban stb.
Amiket én feleslegesnek tartok:
kocsicipő - jó időben elég volt a talpas rugi, rossz időben talpas overál, sokkal egyszerűbb, nem tudja lerugdosni :)
műanyag kanalak - ez még bőven ráér
fürdőszivacs/fürdőkesztyű - én sokkal jobban boldogultam egy kisméretű textilpelussal
oltás utáni krémek - erről eddig nem is hallottam
cumisüvegek - egy jó ha van, de felesleges nagyobb készletet venni előre, nem tudhatod, hogy kell-e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!