Nem korai a mászás? 5 és fél hós.
Aranyos vagy, köszönöm szépen! Nagyon büszke is vagyok rá. Ő a második, első 6 éves, de ő nem csinálta ezeket ilyen korán, ezért kérdezem.
Hihi, már most is körbe járná a lakást, ha hagynám..de egyenlőre maradjon a szőnyeg. :)
De korai de nem tudsz ellene tenni semmit. Ez nem olyan mint az ülés vagy állás, vagy járás, ahol a szülö ülteti fel vagy állítja fel vagy vezetgeti, mert ugye ott nem a baba csinálja egyedül hanem segítséget adnak neki és ezzel károsítják a gerincet, az izületeket, és az agy sem érett még rá.
Viszont egy mászásban nem lehet segíteni. Ott vagy felhúzza magát térdre vagy sem. Ez átlagosan 8 hónapos korban kezdödik, de ha megtette akkor had csinálja, nem tudod lenyomni a földre.
Èn megfigyeltem elsö lányomnál és a gyógytornász is mondta, hogy minden folyamatot az agy irányít. De ahhoz hogy a baba pl tudjon ülni egy bonyolult agyi folyamatra van szükség. Ezért pl mielött felül a baba sokszor semmit nem csinál, vagy egy nagyobb szünet van, van hogy másban ekkor vissza is esik, majd hirtelen egyszer csak ül. De ez minden mozgásra, beszédre mindennel így van. Valószínü hogy a babád most nagyon a mozgásra koncentrál és pl nem gagyog vagy nem nevetgél, vagy fogni most nem tud ahogy egy 5 hósnak kell. Aztán majd leáll a mozgás fejlödéssel és elkezd olyan dolgokat gagyorászni, vagy ügyesen a kezét használni stb...
Szóval hadjad had másszon, úgy sem tehetsz mást.
Kedves 3-as, Ő már 3 és fél hósan próbálgatta a forgást, mára már teljesen oké, oda-vissza megy, fáradság nélkül.
Nem minden baba fejlődik egyformán, tudom, csak korainak tartottam. Ezek szerint az is, a lényeg, hogy baja nem lehet tőle. Még egyszer köszi
http://www.youtube.com/watch?v=WbgET0t1tNM&feature=BFa&list=..
Ez a mai remekmű!
Az enyémek is 5 hónapos már másztak, most 10 hónaposan egyedül járnak.
Mondták, hogy korai, de nem lehet mit csinálni, nem kötözketem őket a földre. Felállnak és mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!