10. hetes fiam utál hason lenni, egyből elkezd sírni. Hogy fog így megtanulni mászni? Mit csináljak?
Gondolod, hogy ovis korában is a hátán fekszik?
Ne izgulj, majd ha akar, mászik! Ne forgasd! Most mást tanul! Lógass felé érdekes dolgokat. Kis csengőt, amit rugdoshat a lábával.
Keresd meg az Anya, taníts engem" című könyvet. Hétre bontva hasznos játékok vannak benne.
Ne erőltesd, ő jobban tudja, mikor kell kezdenie.
10 hetesnek még nem "feladata", hogy hason legyen!!
én 3 hónapos korában kezdtem el 5 percekre hasra tenni (ronda dolog, de van egy lcd-tvnk, rákötöttem a gépre, vukot bekapcsoltam, a főcimzenet hasalva nezte)
negy honapos korara mar jatszószőnyegen is elvolt, forgott jobbra balra, pedig nem is kellett még neki!
most öt hós, már párszor "tolat", lassan rájön, hogy kell kúszni.
nem kell sietned, tényleg, ők tudják. a lényeg, hogy ne utálja, csinálj valamit, amitől élvezi. utána úgyis ottlesznek a játékok, amiket begyűjthet, meg más a világ.
ja, gyógytornász szerint "gyereknek földön a helye" 4 hós korától, 3 hós korától napi negyedóra, de én nem erőltettem, csak amennyit élvezett.
arra figyelj majd, hogy habtapira tedd, mert a babám először ágyban hasalt, rájött, hogyha húzza a lepedőt, akkor "odajön" a játék, és most elég sokszor kapirgálja a padlót hátha közelebb tudja csalni a játékot :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!