Tudom, sok kérdés volt már ilyen, el is olvastam nagyjából,de szeretnék friss tapasztalatokat is hallani.
Másfél éves kislányomnak alapban érzékeny a bőre. Rettenetesen száraz, ha nem figyelek, képes pirosig kiszáradni. A dokinő által felírt testápoló nem teljesen segít, a mosdókenőcs csak felületi réteget képez, ami láthatólag hidratál, de nem szívódik be, nem táplálja belül is a bőrt. A fejbőre is tiszta száraz...már nem tudom mit próbáljak. Ajánlotta a Babé fürdetőt. Mondta, hogy drága, de nagy kiszerelésben van, és sokáig elég. Kinek mi vált be? Köszönöm a segítséget. A ruháit külön mosom mosószódával, hogy az se allergizáljon, de már nem tudok mit kitalálni, hogy rendbe jöjjön.
Én Babé testápolóval kenem a kisfiam bőrét, azt tapasztalom, hogy javul.
2012. okt. 30. 10:49
2/13 anonim válasza:
Tegyél a fürdővizébe egy kis babaolajat, nálunk az mindig bevált.
2012. okt. 30. 10:50
3/13 anonim válasza:
Mi Angliában élünk, az én kislányomnak gyógyszertári oliva olajat mondott a védőnő, és nagyon bevált! :)
2012. okt. 30. 10:53
4/13 anonim válasza:
A kisfiammal végig játszottam ugyanezt: rossmanos, dm-es testápoló, nívea, gabi... másnap ugyanolyan száraz, semmi hatás .Babé jó de nagyon drága...Aztán rátaláltam a neogranormonos testápolóra! Na, az nagyon bejött, nagyon szerettem, mert gyorsan beivódott és egyre puhább lett a kis bőre!
2012. okt. 30. 10:59
5/13 A kérdező kommentje:
én is használtam olivaolajat, tényleg puhább volt...de aztán a természetgyógyász azt mondta, hogy az csak látszólag puhít, alapvetően szárít az olívaolaj (??)
2012. okt. 30. 11:00
6/13 anonim válasza:
Fürdővízbe tegyél napraforgó olajat - gyógyszertári, tejet. Shea/kakaó/mangó/kókusz vajjal kenheted a bőrét. Én DM-s alverde dolgokat - többek közt sampont - használok a babának is és magamnak is, bár a mi gyógyszertári mosakodókenőcsünk nagyon szuper, a gyerekorvos állította össze az összetevőit. Megpróbálom megszerezni és megírom neked, ha érdekel.
2012. okt. 30. 11:01
7/13 anonim válasza:
Sanatopic! Nem kell a méregdrága Babé. Nekünk az semmit nem hatott, pedig gyakorlatilag mindent vettünk belőle. Ha nagyobb lesz, akkor Baba testápoló extra száraz bőrre. Nekünk ez a kettő vált be nagyon!
2012. okt. 30. 11:11
8/13 A kérdező kommentje:
Én is próbálom most a Neogranormon testápolót, már kb 1 hete, de semmi. reggelre ugyanolyan száraz marad a bőre. Köszönöm a sok jó tippet.
Biztos típusfüggő is, hiszen nem minden bőr reagál ugyanúgy bizonyos termékekre. Alverdét is használunk, de a sampon nagyon szárítja. Most már a buksiját is csak mosdókenőcsösvízzel mosom...
2012. okt. 30. 11:18
9/13 anonim válasza:
3.vagyok. A picim 6 nappal a kiírt után született, ezért az első 2-3hétben extra száraz volt a bőre. Az oliva olaj nagyon hamar helyrehozta, a 2hónapos oltáson a doki kérdezte mivel kenem, hogy ilyen gyönyörű a bőre :) Azóta is azt használom. (próbáltam baba olajat is, de nem vált be) Persze ettől még lehet igaza a természetgyógyásznak...
2012. okt. 30. 11:31
10/13 anonim válasza:
1. vagyok, a Neogranormon nálunk sem vált be, azért váltottunk a Babéra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!