Miért ilyen nehéz a rossz evő babákkal anyukák?
Na én ezen kb. egy hónapig aggódtam, aztán lesz@rtam!:)
Nem mondanám,hogy nem eszik a fiam (10 hónapos), de nem sokat, és azt is lemozogja, illetve hosszú baba lévén, elveszik rajta.
Nyilván látom a dokin,hogy nem hízik annyit,mint kellene, de azt mondta,hogy amíg nem fogy, addig nincs gond. Ő ilyen kis vékonyka. Ez van! Tömni nem tudom, nem is akarom!
Már a születésekor is mondta a doki,hogy arányos baba, nem kell minden csecsemőnek hurkásnak lenni!
Ez van, elfogadom!
Ismet a 4 eves anyukaja vagyok. Ezt kihagytam, amit a 12. valaszolo irt. Termeszetesen mindenki ugy csinalja, ahogy akarja, ha nekik ez megfelel, de ez az, amit nem javasolnak a könyvekben. Mivel nalunk a születese ota ez ment, szerintem minden lehetseges irodalmat elolvastam a temarol, neten is, meg egy nemet nyelvü csak erröl szolo könyvet is. Sokat irhatnek magunkrol. (Pl. 2 honaposan az orvos le akart beszelni a szoptatasrol, mert akkoriban eppen visszaesett a sulya, vagy hogy mindig az also hatart surolta, igy 1 eves kontrollon is alatta volt, miközben egyszerüen nem volt hajlando enni, az orvos persze mindjart rajtam kereste a hibat...stb - de ezek nem segitenek rajtad, felesleges reszletezni.) Emiatt tenyleg mindent megtettem. Viszont ez a jatek, figyelemeltereles modszer nalunk is ment egy ideig, mivel a ferjem egyszerüen ilyen jatekos tipus, automatikusan "raszoktatta". Mindig lestoppoltam, de mindig ujra kezdte, na akkor meg pluszban a csaladi veszekedesek is. :(( Mert ugye az is fontos lenne, hogy jo hangulatban teljenek az evesek, poziziv erzes kapcsolodjon hozza! Vigaszkeppen erröl meg azt olvastam, hogy a gyerek meg fogja szokni, hogy anyaval mashogy megy az eves, mint apaval, de öszinten szolva en egesz kisgyerekkoraban ebböl csak azt tapasztaltam, hogy velem semmit sem evett.
Eredetileg az ehseg csillapitasara kene enni, es az izeket elvezni, nagyjabol ennyi a helyes evesi szokas. Ha mellette pl tevet nez: innen szarmazik az a szokas, hogy kesöbb nehez abbahagyni a teve elötti nassolast, mert erösebben rögzül benne, hogy közben enni kell. Kesöbbi tulsulyproblemak...stb. Szoval en elhiszem, hogy egyszerübb elterelni a figyelmet, es teljes mertekben megertem azokat, akik feladjak es ezt valasztjak, mert en is nagyon "ki"-voltam. (Meg emellett mas dolgok miatt is.) De azt mindig tudd, hogy az evessel szokast is kialakitassz, ami lehet jo es rossz szokas. A masik, hogy a gyerek ugy tanul, hogy leutanozza a szülei viselkedeset, igy nem mindegy, milyen peldat mutatunk ebben sem (pl en gyakran felugralok, csoda, hogy ö is?).
Igy szerintem ahogy a 13. irta, kellene tudomasul vennünk a hatarainkat, es hogyha amugy minden rendben, egeszseges, akkor elfogadni, hogy neki ennyi etel eleg. Csak amennyire lehet, az etel minösegi legyen, tapanyag es ne üres kaloria.
6.
Szia!
16 hónapos a fiam, 1-2 hónap rémálom volt az etetés, írtam is ide!
4 napja kibújt a rágó foga, a gyerek azóta annyit eszik, hogy nem akarok hinni a szememnek. Én már azt szoktam meg, hogy nem eszik, nem is kinálom, sem uzsonnával sem tízóraival szegény gyereket,mert ugye feladtam az elmúlt 1-2 hónapban, erre ő mutogat az etetőszékére, meg a szekrényre hogy éhes!
Nem lehet, hogy fogzik a tiéd is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!