Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki gondolja jól, és ki tévesen...

Ki gondolja jól, és ki tévesen (babaruha vasalás)? Ki mit vasal, és mit nem?

Figyelt kérdés

Az elmúlt héten elkezdtem kimosni a babámnak szánt ruhákat. Én úgy gondolnám, hogy majd mikor már közeledünk a születéséhez, akkor ki is vasalom. Anyum viszont azt mondja, hogy a ruhákat nem kell vasalni. Most akkor ki az aki jól gondolja / mondja?

Ti mi az amit kivasaltok a babátoknak és mi az amit nem?

holnaptól 31 hkm

2012. okt. 27. 08:43
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
89%

Kivasalom mindig, bár mi sem élünk disznóólban:D Ahogy az egyik válaszoló írta, addig vasalom, amíg le nem kerül a padlóra, utána csak azt, ami nagyon gyűrődik.

Amúgy én tudok magasabb hővel vasalni, mint mosni:D Egyik ruháját sem szoktam a kicsinek kifőzni, így a vasaló jóval melegebb, mint a mosóvíz:D

2012. okt. 27. 09:24
 12/29 anonim ***** válasza:
72%
Én is csak a szülés előtt vasaltam át az összes kis ruhát,utána nem.De nem érzékeny bőrű a babám.
2012. okt. 27. 09:25
 13/29 anonim ***** válasza:
77%
6 hós a lányom, bár utálok vasalni, de mivel gyűröttek lennének a ruhái, és a fertőtlenítés végett is vasalom a mai napig az összeset! Jó ha olyan anyag ami kényes, vagy pl zoknit nem:)
2012. okt. 27. 09:25
 14/29 anonim ***** válasza:
72%
fél éves koráig vasaltam én is mindent ami a bőrével érintkezett, a csírátlanítás miatt.
2012. okt. 27. 09:27
 15/29 anonim ***** válasza:
59%
Én az esztétikum miatt vasaltam, szebben mutattak a ruhák a szekrényben. :-)
2012. okt. 27. 09:35
 16/29 anonim ***** válasza:
81%
szülés előtt még kivasaltam mindent, utána már nem jutott rá energiám. Külön mostam a ruháit sensitive mosóporral, ecettel öblítek. Valóban csírátlanít a vasalás csak szerintem nincs mit.Tény hogy szebb a vasalt ruha.
2012. okt. 27. 09:42
 17/29 anonim ***** válasza:
37%

sosem vasaltam semmit, tök felesleges időpocsékolás, főleg amikor az ember alig alszik

nyáron anpo szárítás legjobb

2 gyerekem van(12 és 3 évesek), most sem vasalok

a párom képes kivasalni magának az ingét, ha azt veszi fel, ha meg vami gyűrött, akor azt átvasalom felvétel előtt, de azt, hogy hetente x-szer vasaljak, na azt nem

2012. okt. 27. 10:03
 18/29 anonim ***** válasza:
32%
én sem vasaltam a ruhákat nagyon sírós volt a babám alig aludtam energiám sem volt vasalni és a gyereknek sem volt semmi baja minnél jobban fertötlenítünk annál rosszabb mert a szervezete nemfog tudni védekezni a baciktól. bár ez nem pont a ruhákra vonatkozik éppen.
2012. okt. 27. 10:14
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Szülés előtt én is az összes ruháját kivasaltam.

Azután talán csak 1 hós koráig. Akkor már nem csak evett-aludt. Meg én is fáradt voltam nagyon, éjjel is kelt szopizni, nappal is 2 óránként.

Nyáron kitettem a napra a ruhákat.

Most meg már mászik (7 hónapos), úgyhogy ruhák fertőtlenítése ide vagy oda, mindegy.

Külön mosom a ruháit, folyékony, sensitive Persillel, és sensitive Silan öblítővel. Ha valami nagyon foltos, akkor bedörzsölöm Vanish szappannal.

2012. okt. 27. 11:21
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Én sem vasaltam sosem, de hát kinek mi. :) Nem vagyok a túlzott fertőtlenítésnek sem a híve, de akinek ez esik jól, annak így, szerintem ez egyszerűen emberfüggő, ahogy szeretnéd. :) Másfél éves a lányom, én inkább úgy teregetek, hogy ne legyenek gyűröttek a dolgok, elég jó anyagúak a ruhái, szóval ebből nem is volt gond sosem. Amúgy is gyakran kell mosni mindenét, hiszen már jár, szeret egyedül is enni, úgyhogy nem lenne energiám vasalni is mindent. Ahogy előttem is írta valaki, külön sensitiv mosópor és öblítő van az ő ruháinak már a kezdetektől és sose volt gond abból, hogy nem vasaltam.
2012. okt. 27. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!