14 hós lányom leszoktattam a cicizésről. Kérni fogja, ha fél év mulva látja kistestvérét szopni?
Pocakomban növekvő kisbaba miatt döntöttem az elválasztás mellett, ami aránylag könnyen ment.
Sokan riogatnak azzal, hogy ha majd látja a kicsit szopni, ős is fogja kérni.
Tapasztalat?
Most 14 hós, akkor 21 lesz..
Kérni fogja.És a pelenkázást is és az etetést is.Ilyen kis korkülönbségnél a nagyobb tesó féltékeny lesz és elvárja,hogy vele is úgy bánjon anya ahogy a tesóval.
Elég nehéz lesz!Nagy szükséged lesz a mamák és apa segítségére.
Mi is ebben a cipőben járunk. Én is próbálom leszoktatni, de még nem sikerült egészen. Az esti cicit kiharcolja. De engem nem érdekel különösebben. Mi van akkor, ha mind a kettőt szoptatod? Ha van elég tejed, miért ne? Könnyebb lesz a testvérféltékenységet kezelni, és fejni sem kell a maradékot.
Engem nem zavarna, habár a férjem eléggé ki van akadva az ötleten, szerintem nálunk is lesznek ebből még konfliktusok.
Én csak azt tudom javasolni, amit anyukám is tett, hátha segít valakinek.
1,5 éves volt a tesóm, mikor én születtem, már nem szopott jó ideje, és mikor engem szoptatott, természetesen odament hozzá, és cuppogott a szájával. Anyukám meg kiskanálba lefejt egy kicsit, megkóstoltatta vele. A tesóm megnyugodott, sose kért többet.
A kérdésre mondjuk egyikőtök sem válaszolt...
A leszoktatás úgy sikerült, hogy mivel terhes vagyok, nem kívánok tovább szoptatni, jobban féltem a kicsit. Meg amúgy sem kívánok kettőt együtt szoptatni, nem olyan kicsi már a lányom, hogy szüksége legyen rá, a picinek meg igenis szüksége lesz rá. Fejni meg sosem fejtem, és nem is szándékozom, szépen beáll a kereslet kínálat.
Szóval mikor elhatároztam hogy leszoktatom, sokkal többet kérte lányom, mint addig-biztos megérezte. De sajnos a tejtermékeket nem bírta, így maradt még pár hete, hogy kiélvezkedjen.
Aztán a laktózmentes tejet bírja. REggel adtam neki forralva hűtve 1 dl-t, nem votl baj, akkor két nap mulva is attam neki, majd megint 2 nap mulva. És mivel még mindig nem volt baj, kapta minden reggel. Egy idő után adtam neki este is tejet, és még ekkor sem volt érzékenyésgi reakció, ezért bátran adtam neki este is. És egyik nap azt mondtuk férjemmel, hogy akkor mától nincs cici (mert ezidáig megkapta a tej mellett).
Férjem segít, mert mindig ő fekteti este, odadja neki a tejet, és elaltatja. Hál égnek nem volt gond, első két nap sírt, aztán már nem, mostanra (5 nap után) nyikkanás nélkül elalszik, igaz apjával a nagyágyon még, de most már vissza lesz téve a kiságyába tejivás után (mert amúgy már egyeül aludt el).Reggel is ha lehet, apa veszi fel, öltözteti, így nem lát engem, nem követeli.
A déli altatás kicsit nehezebb, mikor nekem kellett letennem, de nem nagyon volt gond itt sem.
Napközben, ha közel kerül hozzám nyúlkál, de elmondom neki, hogy te már nagylány vagy és tejecskét iszol este apával, és megérti, nem követelőzik.
Nekünk így sikerült, elég könnye, de persze minden baba más.
És akkor várnék tapasztalatot a kérdésemmel kapcsolatban is:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!