Tényleg "elrontom" a gyerekem ha nem hagyom sírni? Tapasztalatokat kérnék!
Pl. ha nem tud elaludni felveszem és elringatom vagy megszoptatom; a babakocsiban sír ezért magamra kötöm amitől egyből megnyugszik stb.
Nem lesz később baj ebből, hogy pl. nem tud egyedül megtanulni aludni, nem lesz majd önálló... (mindig ilyenekkel rémisztgetnek)
megoszlanak erről a vélemények. Nehéz megtalálni az aranyközéputat, gondolom te is ezt szeretnéd. Én sem hagyom sírni a babómat, főleg azért mert 1. nem bírom hallgatni, 2. a sok sírástól köldöksérve lehet, 3. ha én nem veszem fel már anyósom itt áll a sarkamban hogy mért sír a gyerek.
Egyébként a sírás mértékétől, hangjától teszem függővé hogy felveszem-e és ringatom, vagy elég ha csak beszélek hozzá, simogatom, játszom vele. Mostmár nagyjából tudom mikor melyiket csináljam neki.
Én hiszek abban hogy ha nem is az 1. síróhangra, de a 2.-ra ugrom nem lesz baj, a folytonosság elvén, fontos a gyereknek hogy lássa anyuka ott van, nem kell sírni, és megnyugszik. Engem is rémiszgettek, de én tudom mi kell a babámnak, ezért úgy csinálom ahogy én gondolom. Szerintem te is tedd ezt, ne hallgass másokra, tedd azt amit jónak érzel!
Én sosem hagytam sírni és semmi probléma nem lett vele (most 9 hónaposok vagyunk). Gyönyörű nyugodt közvetlen nagybabává nőtt :). Már egyátalán nem szokott sírni mert tudja hogy mindig a közelben vagyok elég csak "rikkantania". Sokáig az ágyba is velünk aludt mert kicsiként még gyakran felébredt éjszaka. Már ez sincs. Nyugodtan alszik a kiságyban.
Mondjuk hallottam már ellenkező tapasztalatot is, úgyhogy azt tanácsolom hogy bízz az ösztöneidben :).
15 hónapos a lányom, és én sem hagytam sirni, elsősorban azért, mert iszonyat hangon birt orditani. Ennek ellenére nyugodt baba, bár úgy érzem kezdődik a dackorszak, na most kell majd igazán vigyázni, hogy mikor hagyod sirni és mikor nem. Egy picit nem szabad sirni hagyni. Ha sir akkor valamit jelezni szeretne, mert ugye ő még nem tudja másképp. Nyilván, ha nagyobbacska lesz, úgyis meg tudod különböztetni a hisztit a sirástól.
Jó babázást neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!