Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan szülő, akinek...

Van itt olyan szülő, akinek csak úgy keresztelték meg a gyerekét, ha járt előtte anyuka, apuka beszélgetésre a paphoz több alkalommal? Mert nem jártak templomba.

Figyelt kérdés
2012. okt. 23. 11:38
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

15: nálunk ez megvolt, a családi botrány. Én viszont közöltem, hogy ha nem vették a fáradtságot, hogy engem keresztény szellemben neveljenek, akkor mit kérik számon? Különben is mindenki kereszteltesse a saját gyerekét, mi a férjemmel így döntöttünk és kész.

Egy anyuka mesélte (neki fia van), hogy ő azzal zárta rövidre a vitát, hogy közölte: ha tovább veszekedik a család akkor körülmetélteti a gyereket.

2012. okt. 23. 19:21
 22/26 anonim ***** válasza:

1-es. Nem kell ahhoz templom, hogy az ember hívő legyen. Férjem az, mégsem jár templomban. Magában elintézi az imádkozást....

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy akkor is megkeresztelik a babát, ha az egyik szülő nincs megkeresztelve?

2012. okt. 23. 22:22
 23/26 anonim ***** válasza:

Utolsó mármint a keresztszülő?

Ha igen akkor elvileg oda állhat de nem lesz beleírva a neve a keresztlevelében, hanem ő olyan segítség lesz a másik keresztszülőnek, vagy valami ilyesmi.

Lényeg az , hogy igen.

2012. okt. 23. 23:12
 24/26 A kérdező kommentje:

úgy vettem észre, hogy pap válogatja

de általában kérik, hogy a gyerek szülei meglegyenek keresztelve, de pl van aki erről nem kér igazolást

a keresztszülőknél meg nem gond, de a keresztlevélbe , akkor az lesz benne, hogy tanu

2012. okt. 24. 07:30
 25/26 anonim ***** válasza:
en nem csak a ferjem van megkeresztelve. Neki fontos, hogy a lanyunk is meglegyen. Ezert kerdeztem. Keresztszulo meg nincs.
2012. okt. 24. 09:13
 26/26 anonim ***** válasza:

Az én párom nincs megkeresztelve, a gyerekünket ennek ellenére megkeresztelte a pap.

Én meg vagyok keresztelve, és szerettem volna, ha a gyerekünket is megkeresztelik.

Egyébként kapcsolódva az előző válaszokhoz, nálunk éppen a pap mondta azt, hogy nem attól függ, hogy keresztény-e valaki, hogy jár-e templomba, és elég szomorú, ha az emberek a templomba járást azonosítják a keresztény hittel. Attól még lehet valaki jó keresztény, hogy nem jár templomba, és az ellenkezője is igaz, hiába jár valaki templomba, ennek ellenére nem biztos, hogy jó keresztény.

2012. okt. 24. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!