Van itt olyan szülő, akinek csak úgy keresztelték meg a gyerekét, ha járt előtte anyuka, apuka beszélgetésre a paphoz több alkalommal? Mert nem jártak templomba.
15: nálunk ez megvolt, a családi botrány. Én viszont közöltem, hogy ha nem vették a fáradtságot, hogy engem keresztény szellemben neveljenek, akkor mit kérik számon? Különben is mindenki kereszteltesse a saját gyerekét, mi a férjemmel így döntöttünk és kész.
Egy anyuka mesélte (neki fia van), hogy ő azzal zárta rövidre a vitát, hogy közölte: ha tovább veszekedik a család akkor körülmetélteti a gyereket.
1-es. Nem kell ahhoz templom, hogy az ember hívő legyen. Férjem az, mégsem jár templomban. Magában elintézi az imádkozást....
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy akkor is megkeresztelik a babát, ha az egyik szülő nincs megkeresztelve?
Utolsó mármint a keresztszülő?
Ha igen akkor elvileg oda állhat de nem lesz beleírva a neve a keresztlevelében, hanem ő olyan segítség lesz a másik keresztszülőnek, vagy valami ilyesmi.
Lényeg az , hogy igen.
úgy vettem észre, hogy pap válogatja
de általában kérik, hogy a gyerek szülei meglegyenek keresztelve, de pl van aki erről nem kér igazolást
a keresztszülőknél meg nem gond, de a keresztlevélbe , akkor az lesz benne, hogy tanu
Az én párom nincs megkeresztelve, a gyerekünket ennek ellenére megkeresztelte a pap.
Én meg vagyok keresztelve, és szerettem volna, ha a gyerekünket is megkeresztelik.
Egyébként kapcsolódva az előző válaszokhoz, nálunk éppen a pap mondta azt, hogy nem attól függ, hogy keresztény-e valaki, hogy jár-e templomba, és elég szomorú, ha az emberek a templomba járást azonosítják a keresztény hittel. Attól még lehet valaki jó keresztény, hogy nem jár templomba, és az ellenkezője is igaz, hiába jár valaki templomba, ennek ellenére nem biztos, hogy jó keresztény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!