1,5 hetes csak szoptatott csecsemő elkapja a Rota vírust?
Elkaphatja szerintem. Nekem 7 hósak voltak az ikrek, mikor a lányom (2,5 éves volt akkor) kapott egy hányós-hasmenős vírust, ő kórházba került 4 napra, 5 infúzió folyt le neki. A fiúk is buktak/hánytak többet mint szoktak, de nem volt nagyon vészes, annyi volt, hogy nem ment a súlyuk abban az egy-két hétben, míg az egész teljesen lement. Azt mondták azért nem jött ki rajtuk súlyosabban, mert szopiztak.
Jobbulást a lányodnak, remélem a pici egyátalán nem kapja el!
Esély sajnos van rá, mint ahogy minden betegség elkapására.
Érdemes lenne addig elkülöníteni a gyerekeket, már amennyire lehet. Ne nagyon fogdossa a kisbabát, amíg meg nem gyógyul.
A nagylánynak naponta többször gondos kézmosás, a kicsinek pedig mindent gondosan fertőtleníteni kell.
Nagyon csúnya betegség, egy nagyobb gyermeknél is veszélyes. Jobbulást a lánykának!
Egy pici infó róla:
Én beadatnám a helyedben a kicsinek majd az oltást.
Elkaphatja, igazából mindent elkaphat, de ha az elején van kezelve, annyira nagy gondot nem fog okozni.
Védőoltással kapcsolatban: Ha ilyenkor adják be, az majd 3-4 hónap múlva kezd el hatni, és nekem a gyerekorvosunk mondta, h beadathatjuk, de tudnom kell, h kb. 30 ilyen kórokozó van, ami hányást-hasmenést okoz, azok ellen meg nem is véd az oltás.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!