Árpa van a babám szemén, ami már 6 hete nem múlik?
Figyelt kérdés
Kentük már 2 féle kenőccsel (septosyl, tobradex) de csak nem múlik, a tünetek szerint jégárpa. :( Vissza viszem hétfőn a szemészetre, de addig nem tudok valamit tenni, hogy mégis csak elmúljon????? Annyira nem szeretném, ha "bántanák" a szemét, és ki kéne vágni onnan az árpát.2012. okt. 20. 22:47
1/6 anonim válasza:
lehet furán hangzik de tegyél rá anyatejet neki, nekem is volt anno és attól begyógyult. Ecseteltem vele napi 4-5 alkalommal és 1-2 már alatt jobb lett. Remélem nektek is beválik.
2/6 anonim válasza:
Nekem 3 napja kezdett kijönni az árpa a szememen, 2x kentem Tobradex-el és el is múlt. Biztos, hogy az a baja a babának?
Árpaszerűén duzzadt a szeme és ott "szűkül be"?
Egyébként kamillavizes borogatás is szokott segíteni (gyulladáscsökkentő).
4/6 anonim válasza:
Szia! Mi 2 évig kínlódtunk ezzel, a kisfiamnak sokszor volt, és nagyon nehezen múlt el. Nekünk azt mondta a gyerekszemész, hogy ilyen piciknél nem vágják ki, mert ugye nem tud nyugton maradni nem tud a műtét alatt, altatni meg ilyenért nem fogják, mert kockázatos. Mi volt, hogy egymás után elhasználtunk 3 Tobradex kenőcsöt is, mire javult. Javasolta a dunsztkötést is, dehát nem viselte el fél percig sem. Ne aggódj, nem lesz tőle baja a szemének, akkor sem, ha sokáig ott van. Tudom, hogy nagyon rossz nézni szegénykét... :-( Nekünk az vált be igazán, amióta sok vitamint adok neki, erősödött az immunrendszere, és nem tud kijönni, vagy hamar elmúlik. Adod neki a Vigantol cseppet? Én adtam neki nyáron is, plusz C vitamint. Próbáld meg, hátha nálatok is bejön! És nagyon kell vigyázni, hogy ne menjen bele semmi kosz a szemébe.
5/6 anonim válasza:
AMikor én gyerek voltam (ez kb. 25 ével ezelőtt), akkor nekem is volt többször is. Kenegette anyu mindennel, kamillázta, elmúlt aztán mindig visszajött. Akkor mondta neki a szemész h ne nyúljon hozzá, fakadjon ki magától. Már nagy és fényes, kemény, amikor dörzsöltem a szemem, és kipattant magától, kijött belőle minden, akkor kamillázni kellett, soha többé nem jött vissza. Ekkor mondta a szemész h a sok krémmel csak tünetileg kezeltük, de a "gyökere"mindig bent maradt, ezért újult ki nekem.
6/6 A kérdező kommentje:
Utána olvastam, és árpa van a szemén, csak nem az a "hagyományos" hanem jég árpa ami magától nem múlik el. Nem is a szempillájánál van, hanem a szemhéja közepén. Hát nem tudom mi lesz. Bevisszük a Heim Pálba, és meglátjuk mit mondanak. Fájni nem fáj neki, és látszólag nem is viszket. Annyira nem is feltűnő, csak hát én tudom, hogy ott van, és csak jobb lenne neki ha ne, lenne ott.
2012. okt. 21. 20:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!