Mit csináljak amikor éjjel 2-3 szor felkel a babám és nem akarom mindig megszoptatni? Ti mit csináltok ilyenkor? 3,5 hónapos
Én megszoptatom, ha ez a szitu.
Igény szerint szoptatok, és van is hozzá tejem.
szerintem ennyi idős korában elfogadható még a 2-3 x-i szopi.
Enyém eszik 11kor, 3kor, 6kor. 8kor.
A hajnali 3-ast valamikor kihagyja, ha le bírom fárasztani, de nagyon pici még.
Szóval kétszer eszik éjjel, ritkábban 1x.
Ez van :)
Eddig is felkelt, vagy csak mostanában? Mert megpróbálhatod simogatni, ringatni, vízzel kínálni, ahogy írták előttem is, de a felkelés okát kéne kitalálni. Lehet hogy fejlődési ugrása van, akkor csak szoptatni tudod, mást úgysem fog elfogadni. Lehet hogy a foga mocorog, az enyémnek 4,5 hónaposan bújt ki az első, utána kezdett el egyre többet kelni éjjel és én is szoptattam, mert attól megnyugodott, elaludt, viszont úgy hozzászokott, hogy utána már akkor kelt, ha nem a foga fájt... :S Szóval kukkancs be a szájába, nézd meg nem duzzad-e az ínye, ha nem tudod eldönteni, védőnő, gyerekorvos is segíthet. Ha azért fáj, vannak homeós szerek, pl. a chamomilla, a dologél, ami fogzásra van és ha ezzel segítesz, nyugodtabb éjszakáitok lehetnek.
Ha eddig is ébredt éjjel 2-3 alkalommal, akkor lehet, hogy ő szimplán ilyen beállítottságú, majd idővel elhagyja a szopikat, de addig csak ezt tudod tenni...:) A pocakját pedig nem kell félteni, max. te leszel baromi fáradt, a pocak attól még jól érzi magát!
Én sem tudok aludni napközben, ez ezzel jár.
szopi és ennyi.
Annak örüljél, hogy tudsz szoptatni.
Sokan mindent megadnának ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!